Ruw en geschaafd Douglas hout

 

Wij verkopen ruw en geschaafd Douglas Hout. Voor beide soorten zijn verschillende doeleinden. De reden dat mensen kiezen voor deze houtsoort is vaak, omdat de kleur uniek is: in tegenstelling tot hardhout en geïmpregneerd tuinhout heeft Douglas een mooie tekening in het hout en is het geel/roze van kleur. De duurzaamheid is ook hoger dus dat is nog een voordeel. Het hout blijft langer goed dan bijvoorbeeld vuren of grenen hout. Op deze pagina een duidelijk overzicht van ons assortiment en de verschillende toepassingen.

Geschaafd Douglas hout

Ruw en geschaafd Douglas hout

Geschaafd Douglas rabat

Eppinga kan vrijwel elk profiel voor u op maat maken en is hierom uniek in Nederland! Onze zagerij zorgt voor al uw maatwerk tuinhout. Ruw en geschaafd Douglas hout komt uit gedroogde balken. Waar Ruw hout ook vaak nog nat verkocht is, het voor de geschaafde planken en palen een vereiste dat het gedroogd is. Anders heb je daarna veel kans op scheuren en kromtrekken. Het geschaafde hout geeft een mooie gladde uitstraling en is voor de volgende toepassingen geschikt:

Let op: Onbehandeld wordt het hout zeer snel grijs. Als u de originele kleur wilt behouden dient u het hout direct na plaatsing te voorzien van Transparante Nano Coating. Hierdoor wordt het bestand tegen weersinvloeden zoals regen en wind.

 

 


Ruw Douglas Hout

Ruw Douglas Hout geeft een robuust uiterlijk aan uw bouwwerk en door de unieke kleuren oogt het heel fris. Of het nu een overkapping, schuur of schutting is; met dit hout heeft u echt iets anders. Het hout is dan ook in toenemende mate populair voor in de tuin. Het ruwe hout wordt met name gebruikt voor:

Ruw en geschaafd Douglas hout

Lariks Douglas steigerplank ruw

  • Schaaldelen
  • Palen
  • Balkhout
  • Steigerplanken

Nadelen van ruw hout zijn: Veel splinters, hars en gevaar dat het hout nog gaat werken. Niet geschikt voor plaatsing in huis.

Wij kunnen uw Douglas hout voor u op elke gewenste maat maken, zodat u zelf niet hoeft te zagen. Vraag direct een offerte aan voor uw klus en wij zetten alles voor u op een rijtje. Ook bezorging is uiteraard mogelijk.

Mocht u het hout eerst willen ruiken en voelen, kan u ook een monster aanvragen. Wij sturen u dan een sample van het hout.

 

Voordelen Eppinga

✓ Doordat wij Douglas Hout direct importeren uit Frankrijk kunnen wij tegen scherpe tarieven leveren

✓ Eigen zagerij en schaverij dus alle maten mogelijk!

✓ Bezorging in heel Nederland en België

 


Ons assortiment