Douglas gevelbekleding

Gevelbekleding is, zoals de naam al zegt, bekleding voor de gevel. Het is niet alleen toepasbaar voor op een gevel, maar bijvoorbeeld ook voor een tuinhuisje, schutting of overkapping. Er wordt op een speciale manier hout geschaafd zodat deze mooi en goed staat op uw gevel. De stukken hout kunnen in elkaar steken of over elkaar heen vallen zodat het eruit ziet als 1 geheel. Een mooie houten douglas gevelbekleding geeft uw huis, tuinhuis of schutting een strak, rustig en mooi uiterlijk. Daarnaast is het erg duurzaam en is er een grote kleurenkeuze; welke kleur u maar wilt!

Douglas gevelbekleding is erg onderhoudsarm en gemakkelijk te monteren (verticaal of horizontaal). Dit komt omdat de planken een veer en groef hebben waardoor de planken in elkaar kunnen steken. Ook kunt er voor kiezen ze over elkaar heen laten te vallen, wat ook een mooi geheel geeft. Er zijn meerdere opties voor gevelbekleding.

Douglas hout

Douglas hout is een echte hit. Het mooie hout met zalmroze vlammen erin heeft een levensduur (zonder behandeling) van minimaal 15 jaar. Het hout zorgt voor een mooie en rustige uitstraling. Met behandeling kunt u de levensduur van het hout aanzienlijk verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld met Nano coating. De bevestiging van het hout kan gedaan worden met RVS. Door het uiterlijk en kwaliteit van deze houtsoort is het ook niet gek dat Douglas hout de meest verkochte houtsoort tegenwoordig is. Klik hier voor alle informatie en toepassingen van Douglas hout.

Soorten Douglas gevelbekleding:

  • Douglas blokhutprofiel
  • Douglas dubbellip profiel geschaafd
  • Douglas rabat
  • Douglas halfhouts rabat
  • Douglas rabat zichtzijde fijnbezaagd
  • Douglas halfhouts rabat zichtzijde fijnbezaagd
  • Douglas channelsiding
  • Douglas channelsiding zichtzijde fijnbezaagd
  • Douglas puntgroef

Douglas blokhutprofiel

Douglas blokhutprofiel 28x130mm in verschillende lengtes bij Eppinga hout & bouwmaterialen. Beschikbare lengtes: 2000mm, 2500mm, 3000mm, 4000mm en 5000mm. Ideaal voor de bekleding van bijvoorbeeld uw tuinhuis of schutting.

Douglas rabat

Rabat voor bekleding van uw gevel, tuinhuis, overkapping of bijvoorbeeld schutting. Het mooie hout met zalmroze vlammen erin heeft een levensduur (zonder behandeling) van minimaal 15 jaar. Het hout zorgt voor een mooie en rustige uitstraling. Beschikbare lengtes: 4000mm, 5000mm en 6000mm.

Douglas halfhouts rabat

Halfhouts rabat voor bekleding van uw gevel, tuinhuis, overkapping of bijvoorbeeld schutting. Het verschil tussen halfhouts rabat en gewoon Douglas rabat is het feit dat bij halfhouts rabat de rabatdelen niet in elkaar steken maar tegen elkaar aan gelegd worden.Het mooie hout met zalmroze vlammen erin heeft een levensduur (zonder behandeling) van minimaal 15 jaar. Het hout zorgt voor een mooie en rustige uitstraling. Beschikbare lengtes: 4000mm, 5000mm en 6000mm.

Douglas rabat zichtzijde fijnbezaagd

Ideaal voor de bekleding van bijvoorbeeld uw tuinhuis of schutting. Douglas hout is een echte hit. Als de zichtzijde fijnbezaagd is betekent dat het het rabat aan 1 kant een ruwe kant heeft. De zichtzijde is dan ruw, dit geeft een meer stoerder en robuuster uiterlijk. Beschikbare lengtes: 4000mm, 5000mm en 6000mm.

Douglas halfhouts rabat zichtzijde fijnbezaagd

Halfhouts rabat zichtzijde fijnbezaagd 19x130mm in verschillende lengtes bij Eppinga hout & bouwmaterialen. Beschikbare lengtes: 4000mm, 5000mm en 6000mm. Het verschil tussen halfhouts rabat en gewoon Douglas rabat is het feit dat bij halfhouts rabat de rabatdelen niet in elkaar steken maar tegen elkaar aan gelegd worden. Als de zichtzijde fijnbezaagd is betekent dat het het rabat aan 1 kant een ruwe kant heeft. De zichtzijde is dan ruw, dit geeft een meer stoerder en robuuster uiterlijk.

Douglas channelsiding

Douglas channelsiding is een type houten gevelbekleding met name gebruikt voor verticale toepassingen. Waar Rabatdelen ronde hoeken hebben wordt bij Channelsiding een rechte uitsparing uit het hout gemaakt. Een andere benaming hiervoor zijn Sponningschroten. Een voordeel van Channelsiding is dat je de spijkers of schroeven niet in het zicht hebt. Beschikbare lengtes: 4000mm, 5000mm en 6000mm.

Douglas channelsiding zichtzijde fijnbezaagd

Douglas channelsiding zichtzijde fijnbezaagd is een type houten gevelbekleding met name gebruikt voor verticale toepassingen. Ideaal voor de bekleding van bijvoorbeeld uw tuinhuis of schutting. Waar Rabatdelen ronde hoeken hebben wordt bij Channelsiding een rechte uitsparing uit het hout gemaakt. Als de zichtzijde fijnbezaagd is betekent dat het het rabat aan 1 kant een ruwe kant heeft. De zichtzijde is dan ruw, dit geeft een meer stoerder en robuuster uiterlijk. Beschikbare lengtes: 4000mm, 5000mm en 6000mm.

Douglas puntgroef

Douglas puntgroef 18x130mm geschaafd is geschikt als wandbekleding van garages, schuren of overkappingen. Tevens kan het hout als schutting gebruikt worden. Douglas hout is een echte hit. Beschikbare lengtes: 4000mm, 5000mm en 6000mm.

Afwijkende maat nodig?

Heeft u een afwijkende maat nodig? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Hier kunnen we voor u het Douglas hout op de door u gewenste maat zagen.