Wat kosten vlonderplanken per m2?Siberisch Lariks Vlonderplanken

Op deze pagina voorziet Eppinga u van informatie over vlonderplanken. De vraag waarmee de klant vaak zit, is wat een vlonder nou eigenlijk kost? Door middel van deze pagina wil Eppinga u daarover meer duidelijkheid geven. Op deze pagina zullen we uitleggen welke soorten vlonderplanken er zijn en wordt duidelijk wat het verschil is.

Soorten vlonderplanken

Vlonderplanken zijn er in verschillende kopmaten en lengtes, maar er zit ook veel verschil in materiaal en daarbij ook verschil in de duurzaamheid. Elke materiaal soort heeft zijn eigen voor- en nadeel en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Eppinga verkoopt globaal drie verschillende vlonderplanken, namelijk hardhout, naaldhout en composiet vlonderplanken. Elk soort heeft zijn eigen duurzaamheidsklasse met daaraan verschillende prijzen.

Bij hardhouten vlonderplanken kan er onderscheid gemaakt worden tussen Keruing hout, Bankirai hout en Bamboe hout. Bij naaldhout wordt er onderscheid gemaakt tussen Lariks Douglas, Grenen Geïmpregneerd en Siberisch Lariks. Bij composiet vlonders kan gekozen worden tussen composiet hol, hol mixed en massief.

Bekijk hier alle Houten Vlonderplanken Eppinga

Vlonderplank prijzen voor 10 vierkante meter

Hieronder heeft Eppinga een overzicht gemaakt, zodat u snel kunt ziet wat vlonderplanken ongeveer kosten met daarbij het houtsoort, de kopmaat en de duurzaamheidskslasse. De prijzen zijn hier gebaseerd op 10 vierkante meter.

Hardhout

Kopmaat

Prijs voor 10 m2      

Duurzaamheidsklasse

Keruing

21x145mm

€ 348,40

3

Keruing

25x145mm

€ 414,80

3

Keruing

28x145mm

€ 464,60

3

Bankirai

23x140mm

€ 433,20

1

Abiurana

28x140mm

€ 540,30

1

Naaldhout

Kopmaat

Prijs voor 10 m2

Duurzaamheidsklasse

Douglas

25x145mm

€ 162,80

3

Grenen Geïmpregneerd

26x145mm

€ 135,70

3

Siberisch Lariks

28x145mm

€ 433,20

3

 

Eppinga heeft altijd een passende vlonder voor u

Eppinga heeft voor u altijd de gewenste vlonderplank liggen. Elke vlonderplank heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hardhouten vlonderplanken gaan circa 15 jaar mee wat absoluut een voordeel is. Deze planken kunt u ten alle tijden schuren en bewerken.

Composiet vlonderplanken hebben een levensduur van circa 25 jaar. Het voordeel van composiet is dat het makkelijk schoon te maken is. Daarnaast wordt de composiet vlonder gemonteerd met tussenclips, hierdoor ziet u bijna geen bevestigingsmateriaal.

De Naaldhouten vlonderplanken zijn betaalbaar en van goede kwaliteit. Deze vlonderplanken gaan circa 15 jaar mee en kunnen indien u wenst geschuurd en bewerkt worden. Om de levensduur van uw vlonder te verlengen adviseert Eppinga om uw vlonder op afwateren te monteren, zo voorkomt u dat er onnodig water op uw vlonder blijft liggen.

U kunt naast kwaliteit en prijs ook vlonderplanken selecteren op basis van kleur. De Bamboe vlonderplank is vrij donker bruin van kleur, de Bankirai is daar in tegen licht bruin van kleur. De keruing vlonderplank zit er tussen in en wordt gezien als de meest gekozen vlonderplank. Composiet is verkrijgbaar in antraciet, zwart, bruin, crème en licht grijs.

Eppinga kan uw vlonder compleet maken

Om uw vlonder compleet te maken biedt Eppinga goederen om uw vlonder mee af te monteren. U kunt uw vlonder compleet maken door de volgende artikelen aan te schaffen.

Product                                                        Prijs Per
Worteldoek € 1,26 m2
RVS vlonderschroeven 5.0x60mm € 44,17 á 200 stuks
Azobé onderliggers 50x60mm € 7,20 meter
Hardhouten piket 60x60mm ruw € 3,33 piket

Indien u meer informatie over vlonderplanken wenst, kunt u hier klikken. Heeft u interesse in Douglas hout, dan kunt u hier klikken voor meer informatie.

Met deze pagina hoopt Eppinga dat u meer inzicht heeft gekregen in de kosten voor het maken van uw vlonder. Mocht u een offerte op maat willen, dan kunt u hier klikken om een offerte aan te vragen. Eppinga biedt ten alle tijden voor elke portemonnee een passende vlonder op maat.