Iepen

Iepen is een houtsoort dat veel wordt toegepast als meubelhout voor binnengebruik. Op deze pagina wordt u voorzien van allerlei informatie wat betreft Iepen hout. Hierbij kunt u denken aan de eigenschappen, prijs, toepassingen en de behandeling van het hout. 

Deze houtsoort is verkrijgbaar in Europa, Verenigde Staten, Canada en Japan. Iepenhout is vast, taai, vrij licht en meestal gelijkmatig van structuur. Ons Iepen hout groeit in Europa en is afkomstig van de loofboom met de botanische naam Ulmus. Deze boom behoort tot de Ulmaceae familie. Deze boom kan maximaal 40 meter hoog worden met een diameter van 2,5 meter. Het Iepen hout wordt meestal gebruikt voor meubels die geschikt zijn voor binnengebruik. Vanwege haar duurzaamheid en prachtige uitstraling wordt het ook wel toegepast als boomstamtafel.

Kenmerken

 • Groeigebied(en): Europa, Verenigde Staten, Canada en Japan
 • Specificaties boom: De boom (Europees iepen) is ringporig, taai en vrij licht van structuur. Canadees iepen of rock elm is zwaarder en taaier dan Europees iepen. Het Japans iepen komt meer overeen met het Europees iepen, maar is egaler van kleur en heeft meer glans.
 • Kleur: Van licht tot dofdonkerbruin, soms met een groenachtige glans. Het spinhout is geelwit.
 • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 4, dus zeer geschikt voor binnengebruik.
 • Gewicht: ~670 kg/m3).
 • Bewerken: Het hout is goed te bewerken, zowel met de hand als machinaal.
 • Afwerken: Goed behandelen met natuurlijke olie, zodat de prachtige kleurnuances nog meer tot uiting komen.
 • 100% FSC verantwoord hout

 

Toepassingen

Het hout is geschikt om gebruikt te worden als fineer voor meubelen en betimmeringen. Door haar taaie structuur wordt het ook toegepast in de carroseriebouw en wagenmakerij, wagenborden, betimmeringen en lijsten, wielnaven, velgen en stuurwielen. Het hout wordt ook ons veelal gebruikt als boomstamtafel. Deze tafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. We kunnen de tafelbladen leveren met een onderstel op maat en bieden hiervoor vele opties!

 

Boomstamtafel

Als u ervoor kiest om een boomstamtafel aan te schaffen, dan bent u op zoek naar uitstraling en kwaliteit. Boomstamtafels creëren een chique uitstraling waarmee u echt een uniek meubelstuk in huis haalt. Bij Eppinga bieden wij u een ruim assortiment van boomstamtafels die gemaakt worden uit 1 massief stuk hout. Doordat wij de tafels uit 1 stuk hout maken krijg je de echte uitstraling die je wilt hebben van een boomstamtafel. Geen naden en raar overlopende kleuren zoals bij gelijmde tafels, maar 1 mooi en strak stuk hout.

 

Afmetingen

Onze Iepen tafelbladen zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

 • Lengte: ​240​ ​cm
 • Breedte: 72-95​ ​cm
 • Dikte: 8​ ​cm

Deze tafelbladen hebben wij ruim op voorraad.

 

Prijs

Per geschaafd blad betaalt u 1000,- euro inclusief BTW (240 cm)

Creëer uw eigen tafel!

Bij Eppinga hout en bouwmaterialen kunnen wij u ook aanbieden om uw eigen tafel te creëeren. Hiervoor moet u 4 stappen doorlopen om zo uw perfecte tafel te maken:

 1. De houtsoort kiezen die het beste bij u past
 2. De juiste afmetingen kiezen
 3. Bepalen waarmee de tafel afgewerkt moet worden
 4. Het onderstel uitkiezen

Hiervoor kunt u onze brochure raadplegen. Hierin staat alle informatie m.b.t. de bovenstaande stappen. Klik hier om naar onze downloadspagina te gaan waar u onze brochure kunt vinden.

 

Vragen/advies nodig?

Heeft u advies nodig over onze boomstamtafels? Dan bieden wij u de mogelijkheid om  bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Ons contactformulier is te downloaden via onderstaande link:

https://eppinga.nl/wilt-gratis-advies-maak-vrijblijvend-afspraak/

U kunt onze showroom ook vrijblijvend bezoeken om de tafels in het echt te aanschouwen en hier informatie over in te winnen.

Offerte aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in onze boomstamtafels? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door hier te klikken. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.