Houtstrips: 3d houten wandbekledinghoutstrips-interieur

Een nieuwe trend op het gebied van interieur zijn houtstrips voor op de muur. Ze worden ook wel 3d houten wandpanelen, plakhout of  3d hout genoemd. Wij beschikken over een ruime voorraad Teak en Merbau houtstrips direct uit voorraad leverbaar.  Door onze eigen import profiteert u van een scherpe prijs. Het hout bestaat uit verschillen diktes en breedtes en geeft hierdoor een heel speels en warm effect in elke ruimte.

Toepassingen Houtstrips:

De houtstrips zijn in toenemende mate aanwezig in horecazaken, winkels, kantoren maar ook in huizen. Het geeft een ruimte een warme uitstraling en is doordat de panelen op triplex zitten zeer eenvoudig en onzichtbaar te monteren. In woningen worden ze vaak toegepast op 1 wand of een gedeelte ervan. Ze kunnen overal toegepast worden behalve in natte ruimtes zoals de badkamer. Een reden om te kiezen voor houtstrips is omdat ze een positieve invloed hebben op de akoestiek. In tegenstelling tot vlakke stenen muren breekt dit ongelijke oppervlakte het geluid en krijgt een ruimte hierdoor een veel betere akoestiek en klink het minder hol. U kan er een hele muur mee bekleden maar ook kiezen voor een horizontale strook of verticaal een gedeelte van de muur.

Prijzen Houtstrips:indonesian-legal

Wij bieden de houtstrips voor de volgende prijzen aan:

Teak houtstrips verpakt per doos a 1 m2: € 59,-

Merbau houtstrips verpakt per doos a 1 m2: € 59,-

Kenmerken Houtstrips Teak en Merbau:

Lengte: 55cm
Breedte: 20cm
Dikte: 25mm
Verpakt per 9 stuks= 1 m2
Herkomst: Indonesië

Zelf houtstrips monterenhoutstrips monteren

U kan de houtstrips eenvoudig zelf monteren.  Door de kleine afmeting van de panelen zijn ze goed hanteerbaar en kunt u ze bevestigen met kit of lijm afhankelijk van de ondergrond. Op de hoeken of bij uitsparingen zijn de panelen goed te zagen met een cirkelzaag of decoupeerzaag. Doordat het hardhout is het op maat zagen met een handzaag niet echt eenvoudig. De panelen vallen door hun Z-vorm mooi in elkaar en de naden tussen de panelen worden niet echt zichtbaar doordat dit verspringt.

Houtstrips bestellen

U kunt direct uw 3D houtstrips online bestellen. Door onze grote voorraad leveren wij gemiddeld binnen 2 werkdagen in heel NL en België. Bereken voor de hoeveelheid de gewenste afmetingen van de muur en houd rekening met ongeveer 10% zaagverlies door het op maat maken.

Behandeling van de houten wandpanelen

Voor plaatsing in een woning hoeft u de panelen niet te behandelen.

Voor plaatsing in een openbare ruimte zoals een restaurant zijn er vaak voorschriften om het hout brandwerend te laten maken. Wij beschikken zelf over een coatingmachine en kunnen dit voor u op maat leveren. Reken hiervoor een meerprijs van ongeveer € 12,60 per m2.

Verven:

Mocht u een kleur willen toevoegen zoals whitewash of greywash dan is dit uiteraard ook mogelijk. Wij kunnen dit ook vooraf voor u verzorgen tegen een meerprijs van € 6,30 per m2. Als u ze naturel wilt houden maar wel wilt voorzien

Reinigen:

Houtstrips of plakhout schoonmaken? Dit kan met een stoffer , stofzuiger of een natte doek. Maak het hout niet te nat.

Offerte voor Houtstrips:

Heeft u een grote oppervlakte en wenst u vrijblijvende een prijsvoorstel te ontvangen? U kunt dan een offerte aanvragen.

merbau2 merbau1 merbau