Red Cedar boeidelen van Eppinga

Boeidelen, ook wel boeiboord genoemd, worden gebruikt voor de afwerking van de dakgoot of dakrand. Hier wordt voornamelijk hout of kunststof (Trespa) voor gebruikt. Kunststof is over het algemeen duurzamer, maar dit komt tegen een hogere prijs. Boeidelen kunnen toegepast worden voor de afwerking van platte daken, pannendaken, garages, carports en dakkapellen. Bij Eppinga bieden wij Red Cedar boeidelen in verschillende maten aan.

Bekijk het aanbod

Kenmerken

Bij Eppinga bieden wij boeidelen aan die gemaakt zijn van Red Cedar hout. Red Cedar, ook wel Western Red Cedar, is hout dat van nature al erg duurzaam is (duurzaamheidsklasse 2). De boeidelen zijn gelamineerd, gevingerlast en gegrond met 2 verschillende lagen verf. De eerste laag is een Alkydverf (oliegedragen) die voor uitstekende hechting op het hout zorgt. De tweede laag is een Acryllaag (watergedragen) die voor een uitstekende hechting zorgt tussen de 1e laag en uw eindafwerking. Beide verven zijn geschikt voor exterieur gebruik. De boeidelen van Eppinga hebben een grijze kleur, maar u kunt deze zelf nog naar keuze afwerken.

Tips verwerking en opslag

  • Gebruik scherp gereedschap
  • Schuur de boeidelen voordat u gaat lakken
  • Monteer de boeidelen met RVS schroeven
  • Lak de boeidelen direct na montage (donkere kleuren worden afgeraden)
  • Opslag van de boeidelen: Binnen, geventileerd, droog en vlakke ondergrond

Meer informatie over de verwerking en opslag van Red Cedar Boeidelen:
verwerkingsvoorschriften-western-red-cedar-boeidelen > 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag