Vuren (Thermo)

Vuren is afkomstig uit een fijnspar, in Nederland is dit de meest gebruikte naaldhoutsoort. Het hout kenmerkt zich door de witachtig gele kleur. De duurzaamheidsklasse van het Vuren hout is 4 á 5, echter kan het vuren ook thermisch gemodificeerd worden. Hierdoor krijgt het een duurzaamheidsklasse van 2.  Bij het thermisch modificeren komt het hout in een zuurstofarme oven, waardoor de celstructuur van het hout veranderd. Tijdens dit proces verander de duurzaamheidsklasse van 4 á 5 naar 2, hierdoor is thermisch gemodificeerd hout zeer populair voor geveltoepassing.  

Op deze pagina gaan wij in op thermisch gemodificeerd vuren. Bent u op zoek naar vuren wat niet thermisch gemodificeerd is? Om bijvoorbeeld te gebruiken voor uw tuinprojecten of constructief? Klik dan hier.

Bekijk het aanbod in Vuren (Thermo)!

Kenmerken

  • Kleur: wit tot geelbruin. Gemodificeerd; Bruin
  • Duurzaamheid: hout van de fijnspar is niet erg duurzaam (klasse 4).
  • Impregneerbaarheid: valt goed te impregneren: goed geïmpregneerd vuren valt in duurzaamheidsklasse 3.
  • Gewicht: het hout is redelijk licht (volumieke massa: 460 kg/m3).
  • Bewerken: het hout laat zich vrij eenvoudig bewerken: zowel machinaal als met de hand.
  • Spijkeren, schroeven, lijmen: allen goed mogelijk.
  • Afwerking: het hout valt goed te verven, oliën of beitsen. Afwerkmiddelen op polyesterbasis dienen vermeden te worden.
  • Prijs: vuren hout heeft een aantrekkelijke prijs.

Toepassing

Dankzij de hoge duurzaamheidsklasse van 2 die het Vuren (thermo) bezit, kan het gebruikt worden voor binnen toepassing en voor buiten toepassing. Het hout leent zich dan ook perfect om gebruikt te worden als wandbekleding of als gevelbekleding. De uitstraling van het hout zal een warme uitstraling geven aan uw wand of gevel, en door de hoge duurzaamheidsklasse zal u hier circa 20 jaar plezier van hebben. Het Vuren (thermo) is makkelijk en goed te bewerken. Staat de gewenste profilering of (ruwe) afmeting er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij beschikken over een eigen zagerij en schaverij, hierdoor kunnen wij (bijna) alles voor u op maat maken.  

Verschil tussen Grenen (Thermo) en Vuren (Thermo)

Het vuren en grenen zijn optisch bijna hetzelfde en qua duurzaamheid hebben beide houtsoorten dezelfde eigenschappen. Het grootste verschil tussen beide is dat noesten. Het grootste verschil met vurenhout is dat grenen iets donkerder is en vuren wat minder grote noesten bevat. Grenenhout heeft meer vlindervormige noesten, terwijl vuren meer ronde noestjes heeft. De verschillen zijn soms niet te zien. Onderstaand is rechts het grenenhout te zien en links het vurenhout.

Verschillen vuren en Grenen

Vuren (Thermo)
Grenen (Thermo)

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om  bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief.

Monster aanvraag