Southern Yellow Pine – Amerikaans Grenen

Bent u op zoek naar een unieke vloer/ gevel zonder noesten? Amerikaans Grenen (ook wel Southern Yellow Pine of Carolina Pine genoemd) is een houtsoort afkomstig uit de Verenigde Staten met een bijzondere tekening in het hout. De stammen groeien tot wel 30 meter hoog en bevatten nagenoeg geen noesten in het hout. Dit heeft het voordeel aangezien noesten bij behandeling (zoals verven of beitsen) of veroudering er vaak uit kunnen gaan steken. Voor vloeren en geveltoepassing is dit hout dus zeer geschikt. Wij laten het Amerikaans Grenen altijd eerst modificeren. Hierdoor krijgt het optisch een mooiere uitstraling en is goed geschikt voor geveltoepassing.

Wij importeren het Amerikaans Grenen zelf en laten de ruwe planken vervolgens thermisch modificeren. Het hout wordt dan als het ware “gebakken” zodat het duurzamer wordt en een wat donkerdere en warmere kleur krijgt. Benieuwd naar de behandelingsmogelijkheden van hout? Bezoek dan deze pagina eens. In onze eigen zagerij worden vervolgens de ruwhouten planken geschaafd tot gladde planken in de door u gewenste afmetingen.

Bekijk het aanbod in Southern Yellow Pine!

Kenmerken

  • Groeigebied(en): Tropisch West Afrika
  • Kleur: Zeer licht, geelachtig. In het hout kunnen zwarte mineraalstrepen voorkomen. Dit is afhankelijk van het groeigebied. Door het thermische modificatieproces krijgt het hout een licht- tot donkerbruine kleur.
  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 5, bij standaard Ayous hout. Na het thermische modificatieproces heeft het hout duurzaamheidsklasse 2.
  • Gewicht: ~400 kg/m3).
  • Bewerken: Het hout is goed te bewerken. Het hout splijt en splintert niet tijdens het bewerken.
  • Afwerken: Valt goed te behandelen.
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Het Amerikaans grenen gemodificeerd is een exclusief product bij Eppinga. Er zijn maar weinig leveranciers die dit product gemodificeerd aan kunnen bieden. Het kan als interieur en exterieur worden toegepast. Door de prachtige tekening in het hout en de exclusiviteit van het product, haalt u een erg uniek product in huis. 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief.

Monster aanvraag