Meranti

Bent u op zoek naar Meranti? Meranti hout is voornamelijk afkomstig uit Azië, en dan voornamelijk de landen Maleisië of Indonesië. Meranti is een verzamelnaam van de verschillende houtsoorten die hier groeien. Door deze verzamelnaam heeft het hout ook verschillende duurzaamheidsklassen van duurzaamheidsklasse 2 tot 4. Het Meranti kenmerkt zich doordat het een zeer rustige uitstraling heeft. De kleur is roodbruin.  Het hout wordt vaak voor buitenkozijnen gebruikt dit komt ook doordat het zowel handmatig als machinaal makkelijk te bewerken is. Daarnaast leent het zich ook goed voor gevelbekleding.

Meranti is een tropische hardhoutsoort afkomstig uit Azië, en dan voornamelijk de landen Indonesië en Maleisië. Meranti is een verzamelnaam van een groep van meer dan negentig boomsoorten uit dit gebied. Doordat het hout afkomstig is van verschillende hardhout soorten uit Azië bevat het hout ook verschillende duurzaamheidsklasses. De duurzaamheidsklasses van het hout zitten tussen de 2 en de 4. Door deze duurzaamheidsklasse kan het hout voor binnen gebruik en buitengebruik worden toegepast. Meranti bezit een mooie rode tot roze kleur en heeft een fijne structuur.

Bekijk het aanbod in Meranti!

Kenmerken

 • Kleur: Rood tot bruin
 • Duurzaamheid: 2 tot 4.
 • Impregneerbaarheid: valt slecht te impregneren en wordt daardoor niet geadviseerd.
 • Gewicht: het hout is redelijk zwaar (volumieke massa: 600-680-730 kg/m3).
 • Bewerken: het hout laat zich vrij eenvoudig bewerken: zowel machinaal als met de hand.
 • Spijkeren, schroeven, lijmen: allen goed mogelijk.
 • Afwerking: het hout valt goed te verven, oliën of beitsen. 

Toepassing

Door de duurzaamheidsklasse van 2 tot 4, kan Meranti gebruikt worden voor binnen toepassingen en buiten toepassingen. Het hout heeft een hoge isolatiewaarde en wordt hierdoor veel gebruikt als raamhout en kozijnhout. Daarnaast kan het hout gebruikt worden als gevelbekleding en wandbekleding. Door de mooie rode tot roze kleur en een fijne structuur geeft het hout een strak en warme uitstraling aan uw gevel of wand. Meranti hout is makkelijk te bewerken zowel machinaal als met de hand. 

 

De voordelen van Eppinga

Waarom Meranti kopen bij Eppinga hout & bouwmaterialen?

 • Wij beschikken over de grootste voorraad Meranti van Noord-Nederland: dit heeft een snelle levertijd tot gevolg.
 • Kies uit ons divers assortiment:
  • Meranti (met lengtes t/m 6 meter) in vele kopmaten.
  • In elk gewenst profiel leverbaar
  • een uitgebreid assortiment geprofileerd Meranti.
 • Wij beschikken over een eigen zagerij: ruwe/fijn bezaagde planken kunnen wij voor u schaven. Tevens kunnen wij u van balken, planken en latten voorzien met afwijkende kop- en lengtematen. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.
 • Bij ons kunt u ook terecht voor vele andere soorten hout of plaatmateriaal, bouwmaterialen en gereedschap.
 • Wij bezorgen door heel Nederland, afhalen is uiteraard ook mogelijk.
 • U komt dan in aanmerking voor een afhaalkorting en u kunt gratis een aanhangwagen lenen.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om  bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief.

Monster aanvraag