Grenen (Thermo)

Grenen is een populaire naaldhoutsoort die veel gebruikt wordt in Nederland. Het Grenen hout komt voornamelijk uit Midden- en Noord-Europa. Het naaldhout wat Grenen bevat is makkelijk te bewerken en heeft duurzaamheidsklasse 4. Echter is dit Grenen Thermisch gemodificeerd en heeft het duurzaamheidsklasse 2. Tijdens het thermisch modificeerproces wordt het hout geplaatst in een oven met een zuurstofarme omgeving. Tijdens het bakken in deze ovens verandert de celstructuur van het hout en dit bevorderd de duurzaamheid flink. Het Grenenhout gaat door dit proces van duurzaamheidsklasse 4 naar 2. Hierdoor is het erg geschikt voor geveltoepassing.  

Op deze pagina gaan wij in op thermisch gemodificeerd grenen. Bent u op zoek naar Grenen wat niet thermisch gemodificeerd is? Om bijvoorbeeld te gebruiken voor uw tuinprojecten? Klik dan hier.

Bekijk het aanbod in Thermo Grenen!

Kenmerken

  • Groeigebied(en): Europa, Noord-Azië
  • Kleur: Zeer licht, geelachtig. Door het thermische modificatieproces krijgt het hout een licht- tot donkerbruine kleur.
  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 5, bij standaard grenen hout. Na het thermische modificatieproces heeft het hout duurzaamheidsklasse 2.
  • Gewicht: ~400 kg/m3).
  • Bewerken: Het hout is goed te bewerken. Het hout splijt en splintert niet tijdens het bewerken.
  • Afwerken: Valt goed te behandelen.
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Grenen (thermo) kan door de hoge duurzaamheid van het hout voor diverse toepassingen gebruikt worden. Het hout kan gebruikt worden voor binnentoepassingen, maar ook voor buitentoepassingen. Grenen (thermo) wordt voornamelijk gebruikt als gevelbekleding en wandbekleding, dit komt door de mooie lichtbruine tot bruine kleur die het hout bezit. Door deze mooie kleuren van het Grenen (thermo) heeft het hout een warme uitstraling. Naast de toepassing als gevelbekleding en wandbekleding, wordt Grenen (thermo) ook gebruikt voor andere tuinprojecten zoals, schuttingen, tuinpoorten of voor kleine bijgebouwen. Grenen (thermo) is ook makkelijk te bewerken zoals de meeste thermisch gemodificeerde houtsoorten. Staat de gewenste profilering of (ruwe) afmeting er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij beschikken over een eigen zagerij en schaverij, hierdoor kunnen wij (bijna) alles voor u op maat maken.  

Verschil tussen Grenen (Thermo) en Vuren (Thermo)

Het vuren en grenen zijn optisch bijna hetzelfde en qua duurzaamheid hebben beide houtsoorten dezelfde eigenschappen. Het grootste verschil tussen beide is dat noesten. Het grootste verschil met vurenhout is dat grenen iets donkerder is en vuren wat minder grote noesten bevat. Grenenhout heeft meer vlindervormige noesten, terwijl vuren meer ronde noestjes heeft. De verschillen zijn soms niet te zien. Onderstaand is rechts het grenenhout te zien en links het vurenhout. 

Verschillen vuren en Grenen

Vuren (Thermo)
Grenen (Thermo)

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om  bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief.

Monster aanvraag