Douglas Vlonderplanken

Met vlonderplanken, ook wel terrasplanken genoemd, kunt u op een mooie en strakke manier uw terras aanleggen. Vlonderplanken hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Vlonderplanken kunnen op palen worden geplaatst maar ook op bovenop tegels. Zo heeft u niet veel werk met het aanleggen van een (dak-)terras. Eppinga hout & bouwmaterialen heeft een groot assortiment vlonderhout en levert deze door heel Nederland. Daarnaast bieden wij ook klustips zodat u gemakkelijk uw terras aan kan leggen

Assortiment Douglas Vlonderplanken

Douglas hout

Douglas hout is momenteel zeer populair. Douglas hout komt van naaldbomen en is gemakkelijk handmatig te bewerken. Het hout van Lariks Douglas bevat vaak mooie zalmroze tekeningen. Eppinga beschikt over het grootste voorraad Lariks Douglas hout van noord Nederland. Wij importeren deze zelf vanuit Frankrijk en kunnen daarom leveren tegen zeer scherpe tarieven. Lariks Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3-4. Dit is dus ideaal voor het aanleggen van een terras. Daarnaast is Douglas hout makkelijk bewerkbaar. Het bewerken van Douglas hout levert weinig moeilijkheden op. Spijkeren en schroeven lukt ook goed, maar dit moet wel voorzichtig gedaan door de kans op splijten. Het lijmen van Lariks Douglas hout is ook goed mogelijk.

Gladde Douglas Vlonderplanken

Het is ook mogelijk om de vlonderplanken in plaats van met de geribbelde kant met de gladde kant boven te leggen. Hierdoor krijgt u een mooi strakke vlonder. Vaak hebben mensen als bezwaar dat deze gladder zouden worden als ze nat worden maar dit valt erg mee. Elk hout wat nat wordt gladder dus ook hout met ribbels.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag