Douglas Schutting

Douglas hout is het ideale houtsoort voor uw schutting! Met een Douglas schutting heeft u niet alleen een duurzame schutting, Douglas hout de echte tuintrend van de laatste tijd.

Assortiment Douglas tuinhout

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een echte tuinhit! Douglas hout komt van naaldbomen met een hoogte van 40 tot 60 meter. Het hout van Lariks Douglas bevat vaak mooie zalmroze tekeningen. Eppinga beschikt over het grootste voorraad Lariks Douglas hout van noord Nederland. Wij importeren deze zelf vanuit Frankrijk en kunnen daarom leveren tegen zeer scherpe tarieven. Lariks Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3-4. Dit betekent dat het onbehandeld gemiddeld 15 jaar lang in de buiten meegaat. Mocht u het hout behandelen neemt de duurzaamheid van het hout sterk toe. Het bewerken van Douglas hout levert weinig moeilijkheden op. Spijkeren en schroeven lukt ook goed, maar dit moet wel voorzichtig gedaan door de kans op splijten. Het lijmen van Lariks Douglas hout is ook goed mogelijk. Dit maakt Douglas hout een populaire houtsoort omdat het licht van gewicht is, makkelijk te bewerken, het heeft een mooie kleur en is duurzaam.

Schuttingen

Een schutting maakt uw tuin af. Met Douglas schutting krijgt uw tuin een mooie natuurlijke uitstraling. Met een Douglas schutting wordt uw tuin goed afgeschermd en kan u genieten van uw privacy. Daarnaast vermindert het sterk de hoeveelheid wind in uw tuin. 

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag