Douglas vloerdelen

Douglas is een naaldhout soort afkomstig uit Frankrijk en is zeer populair sinds een paar jaar! Douglas komt van bomen met een hoogte van 40 tot 60 meter. Het bewerken van Douglas hout levert weinig problemen op. We importen Douglas zelf en kunnen daarom tegen zeer scherpe tarieven leveren en daarnaast hebben we de grootste voorraad Douglas hout van Noord-Nederland! Het hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3 of 4. Dit betekent dat Douglas hout redelijk duurzaam is en wel 15 jaar (onbehandeld) mee kan.

offerte aanvragen douglas vloerdelen

Kenmerken

Douglas heeft de volgende kenmerken:

 
  • Kleur: het is roze en oranje/geel van kleur.
  • Bewerken: Douglas is zeer makkelijk te behandelen, het hout is zowel handmatig als machinaal goed te bewerken.
  • Nagels en schroeven: voorboren is hier niet nodig.
  • Lijmen: Douglas hout valt goed te lijmen.
  • Afwerken: het hout kan worden gebeitst, gelakt etc.

Toepassing

Douglas vloerdelen kopen? Douglas is zeer populair bij gebruik bij tuinhout. We bieden echter ook Douglas houten vloeren aan. De unieke kleur zorgt voor een zeer onderscheidende uitstraling. Bij het aanbrengen met olie, lak en of was, gaan Lariks/Douglas vloerdelen levenslang mee. Planken voor binnen gebruik verkleurt niet gauw. Door de hardheid van het hout zullen er minder snel sporen en krassen opkomen. Dit geldt ook bij het verschuiven van meubels. Daarnaast geeft het een rustige en strakke uitstraling in je huis. De kleur van het hout is ook ideaal voor gebruik als parket.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag