Houten Lambrisering

Waar Lambrisering een tijd geleden werd gezien als ouderwets is het nu weer helemaal “hot”. Het geeft elke ruimte een natuurlijke sfeer en de mogelijkheden zijn oneindig. Van steigerhouten lambrisering tot meranti schroten. Geverfd kan het in elke kleur maar ook houten lambrisering is in toenemende mate weer populair aan het worden. Het wordt veelal toegepast in woonkamers, in een gang of hal en in Horecagelegenheden. Door het aanbrengen van het hout aan de muur creeer je meteen een andere sfeer.

Soorten Lambrisering:

Om te bepalen welke soort houten lambrisering u wilt is het belangrijk om te bepalen of u het wilt verven of niet. Voor verven is Vurenhout het meest geschikt door de aantrekkelijke prijs en de gladde structuur. Ook Meranti kan hiervoor gebruikt worden. Wilt u houten lambrisering en dit aflakken zodat de houtnerven zichtbaar blijven? Dan heeft u keus uit diverse houtsoorten zoals:

  • Lariks Douglas Hout
  • Meranti,
  • Vuren of
  • Southern Yellow Pine/ Amerikaans Grenen

Elk hout heeft haar eigen uitstraling en kleur wat zorgt voor een specifieke sfeer in uw ruimte. Daarnaast heeft u ook nog de keus uit geschaafd of ruw hout. Hieronder een aantal types uitgelicht.


Steigerhouten Lambrisering

Showmodel Vuren Channelsiding zichtzijde fijnbezaagd 20x180mm (3)

Ruw vuren Channelsiding

Voor stoer interieur is steigerhout zeer geschikt. De planken worden verticaal aangebracht tegen elkaar. Je kan kiezen voor blank steigerhout of vergrijsde steigerplanken. Uiteraard is het ook mogelijk om het in een andere kleur te verven of beitsen.

+ Goedkoop, vele maten verkrijgbaar

– Splintert, lastiger dekkend te verven

Op bijgaande foto is gekozen voor Channel Siding. Dit is een vorm van houten gevel of wandbekleding waarbij de veer en groef hoekig worden geschaafd. In combinatie met het ruwe hout geeft dit een zeer uniek beeld.


Puntgroef/ Kraalschroten

Vuren Kraalschroot

Vuren Kraalschroot

Dit zijn de meest voorkomende soorten. Puntgroef (ook wel puntschroten) zijn planken met een veer en groef die goed in elkaar passen.  Bij Kraalschroten wordt in de verticale planken een ronde kraal aangebracht in onze zagerij. Dit geeft een verzorgd uiterlijk.

+ Veel keus uit houtsoorten, strak uiterlijk,

Op bijgaande afbeelding zie je vurenhouten kraalschroten dit wordt het meest gebruikt. Zeker als je het daarna wilt verven is dit de meest geschikte houtsoort. Andere houtsoorten zoals Meranti, Douglas Hout of Yellow Pine zorgen voor diverse looks.

 


Zelf een Houten Lambrisering maken?Houtsoorten gevelbekleding

Wij hebben bij Eppinga een ruim assortiment (ruim 120 demomodellen!) dus voor ieder wat wils. Kom langs en bekijk de mogelijkheden en samen kunnen we dan kijken wat het beste bij uw wensen en budget past. Na het plaatsen van de lambrisering kunt u het beneden afwerken met een plint en aan de bovenkant wordt vaak gekozen voor een afwerklijst.

Offerte aanvragen?

Vul onderstaand formulier in en wij maken voor u een offerte op maat. Geef duidelijk aan wat uw wensen zijn en de afmetingen.