Hardhoutcategorieën

(klik op de afbeelding voor de pagina)

Keruing Vlonderplank 25x145mm

Hardhouten Vlonderplanken

Hardhouten Palen en Balken

Hardhouten Palen & Balken

Raam- en kozijnhout

Raam- en Kozijnhout

Paardenbox planken

Paardenbox planken

 

 

 

 

 

 

Hardhout

Hardhout loods

Een deel van ons assortiment Hardhout

Bent u op zoek naar hardhout? Hardhout wordt ook wel loofhout genoemd, omdat het afkomstig is van loofbomen: bomen met bladeren. Deze bomen groeien doorgaans langzamer dan naaldhout, waardoor het hout intenser/harder is (per diameter meer jaarringen). Dit heeft als gevolg dat loofhout veelal steviger en duurzamer is dan naaldhout. Hardhout wordt met name gebruikt bij toepassingen waar een hoge mate van duurzaamheid is vereist: buitenshuis, in de grond-, weg- en waterbouw of als raam- en kozijnhout. Denk aan concrete toepassingen als vlonderplanken, schuttingpalen, of boven- en onderdorpels.

Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over een grote voorraad loofhout. Wij kunnen u daardoor snel van uw gewenste producten voorzien. Ook bezorgen wij uw bestelling graag bij u thuis.

Toepassingen hardhout

Er zijn ontzettend veel soorten hardhout verkrijgbaar op de markt. Over het algemeen is hardhout enorm stevig en duurzaam, maar er bestaan tussen alle soorten nog wel subtiele verschillen. Azobé is één van de duurzaamste houtsoorten (duurzaamheidsklasse 1) en wordt daarom veel in zware constructies toegepast: bruggen en sluizen. Over het algemeen geldt dat hoe steviger en duurzamer het hout, hoe duurder het hout. Denk daarom goed na over hoe stevig en duurzaam uw eindproduct moet zijn. Kijk voor meer informatie op onze pagina over duurzaamheidsklassen van hout. Hardhout wordt verder veel gebruikt in de tuin en als raam- en kozijnhout. Dit is omdat u dan niet om de 10 jaar alles hoeft te vervangen. Met een goede behandeling kan hardhout levenslang mee en heeft u er veel plezier van. Hardhouten palen worden veelal gebruikt voor constructiebouw, het skelet van bijvoorbeeld een overkapping. Door de duurzaamheid van hardhout hoeft u er niet over in te zitten dat uw constructie op den duur wankel wordt.

Hardhout behandelen

Ook hardhout zal na langdurige blootstelling aan weer en wind verkleuren en kwaliteitsverlies ondergaan. Om dit tegen te gaan adviseren wij uw loofhout geregeld met hardhoutolie te behandelen. Met onze hardhoutontgrijzer verwijdert u de al aanwezige grijze kleur van uw hout.

Hardhout bewerken

Hardhout is ook te bewerken. Dit is wel lastiger dan naaldhout, maar met het juiste gereedschap is dit mogelijk. Vaak is hardhout lastig met de hand te bewerken door de hardheid van het hout. Het is wel mogelijk, maar vaak moet er speciaal gereedschap gebruikt worden of er moet bijvoorbeeld voorgeboord worden. Ook is verven en schuren anders bij hardhout dan bij naaldhout. Klik hier om naar onze pagina te gaan hoe u het beste hardhout kunt bewerken.

Waarom hardhout bij Eppinga?

  • Grote voorraad en Snelle Levertijd: Eppinga heeft een grote voorraad hardhouten balken, palen en planken: zowel ruw als geschaafd. Onze grote voorraad betekent voor u een snelle levertijd.
  • Vele soorten: wij beschikken over vele soorten hardhout: Angelim Vermelho, Angelim Pedra, Azobé, Bankirai, Cupiuba, Itauba, Okan, Keruing, Meranti en nog vele meer.
  • Maatwerk: heeft u onze artikelen in de webshop bekeken, maar kon u de door u gewenste maat niet vinden? Of wilt u een bepaald profiel aan een plank toe laten voegen? Wij beschikken over een eigen zagerij en schaafbank en kunnen u dus eenvoudig van maatwerk voorzien.
  • Scherpe tarieven: Eppinga importeert het hout rechtstreeks van de zagerij. Daardoor kunnen wij onze producten tegen scherpe tarieven leveren.
  • Deskundig advies: Heeft u hulp of advies bij uw keuze nodig of wilt u meer informatie? Onze medewerkers zijn deskundig en staan u graag te woord. Kom langs bij ons filiaal aan de Marconilaan 5 te Drachten, mail ons via info@eppinga.nl of bel ons op 0512 300 600.
  • Bezorgen of ophalen? Eppinga beschikt over eigen transport en levert uw bestelling graag bij u thuis. Natuurlijk kunt u ook uw bestelling bij ons ophalen. Wij zijn door onze ligging aan de A7 gemakkelijk met de auto te bereiken. Wanneer u zelf uw bestelling op haalt, komt u afhankelijk van de grootte van uw order in aanmerking voor onze afhaalkorting. Ook kunt u bij bestelling van grotere producten gebruik maken van onze gratis te lenen aanhangwagen.

 

Vraag direct een offerte aan                                                                                               Terug naar Overzicht Houtsoorten