Gipsplaten

Gipsplaten, of ook wel gipskartonplaten, zijn platen die gebruikt worden voor in de bouw. De kern van de gipsplaten bestaan uit gips. De voor-, achter- en zijkanten van de gipsplaat zijn voorzien van een hechtend speciaal karton, waardoor de gipsplaat stevig blijft.

Toepassing

Gipsplaten zijn geschikt voor wand- en plafondbekleding en worden gemonteerd op een onderconstructie. De 9mm dikke gipskartonplaten worden vooral gebruikt voor het bekleden van plafonds. Deze gipsplaten kunnen zowel op houten- of stalen onderconstructies gebruikt worden. Daarnaast hebben deze gipsplaten een brandwerende en geluidsisolerende eigenschap.

Assortiment Eppinga

Bij Eppinga beschikken wij over meerdere soorten gipsplaten in verschillende lengtes. Eppinga heeft gipsplaten met een Ronde Kant (RK), maar ook met een Afgeschuinde Kant (AK). Dit is bij de meeste platen aan 2 zijden, maar er zijn ook platen met 4 zijden afgeschuind. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om watervaste gipsplaten te bestellen. Producten die alleen met kopmaat beschreven staan zijn in meerdere lengtematen te bestellen.

Plafond

Wand