Open gevelbekleding

Open gevelbekleding is een type houten gevelbekleding die zowel horizontaal als verticaal toegepast wordt. Bij verticale toepassing worden de planken met een ruimte ertussen aan de wand geplaatst. Bij horizontale plaatsing wordt het hout vaak in een licht aflopend profiel geschaafd zodat het goed afwatert, ook hier wordt gebruik gemaakt van een tussenruimte. Hierbij kunt u denken aan een Rhombus-profiel

Montagetip: Denk er bij de bevestiging van gevelbekleding goed om dat u een goede ondergrond gebruikt. Maak gebruik van een speciale folie onder de bekleding (Spinvliesfolie: Gevelfolie Zwart ) deze laat geen vocht van buiten naar binnen, maar wel andersom. Ook is deze folie Uv-bestendig. Daarnaast is het raadzaam om ventilatielatten te gebruiken. Deze zorgt voor goede ventilatie achter de bekleding. Wij adviseren om gebruik te maken van zwarte latten, zodat deze wegvallen achter de gevel. Met blanke of geïmpregneerde panlatten, gaat u dit terugzien.

Diverse mogelijkheden

Wij bieden Open gevelbekleding aan in verschillende soorten houtsoorten. Elke houtsoort die geschikt is voor gevelbekleding leent zich goed voor open gevelbekleding. Benieuwd naar ons aanbod in gevelbekleding? Klik dan hier

Daarnaast kunnen we het hout voorzien van een coating of brandvertragend laten impregneren. We kunnen het hout in alle gewenste lengtes en breedtes voor u op maat maken. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag