Kraalschroot

Kraalschroten is een type houten gevelbekleding met name gebruikt voor toepassingen aan de wand zoals gevelbekleding of lambrisering. In het hout wordt een kraal aangebracht door het te schaven. Een kraal is een ronde versiering die zorgt voor een afgewerkt uiterlijk. Een kraalschroot is voorzien van een veer en groef.

Ons assortiment Kraalschroot

Het profiel

Kraalschroot is ideaal voor verticale montage, dit komt door dat het hout goed kan afwateren. Door de kraal in het profiel krijgt uw gevelbekleding, wandbekleding of lambrisering een afgewerkt en sierlijk uiterlijk. Bij Eppinga kunt u kraalschroot in elke gewenste houtsoort krijgen.

Meranti Kraalschroot 18x130mm

Toepassing

Kraalschroot wordt voornamelijk verticaal gemonteerd wegens het afwateren. Het kraalschroot kan als gevelbekleding, wandbekleding en lambrisering worden toegepast voor de voor de volgende toepassingen.

  • Gevelbekleding
  • Wandbekleding
  • Tuinhuisje
  • Schutting
  • Hekwerk
  • Poort
  • lambrisering

Kraalschroot

Vuren kraalschroot 18x110mm
Meranti Kraalschroot 18x130mm
Vuren kraalschroot 18x180mm

Kraalschroot bij Eppinga

Bij Eppinga bieden wij Kraalschroot voornamelijk aan in de dikte van 21mm en een breedte van 110mm, 130mm en 180mm. Het profiel kan worden gekozen voor elke houtsoort, dit komt doordat Eppinga bezit over een eigen machinale. Dit houdt in dat het hout ruw op voorraad ligt bij Eppinga, en dit door de schaverij en zagerij volledig in gewenste afmetingen en profiel kan worden gemaakt voor u. 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag