Halfhouts rabat

Het hout is vorm van een type houten gevelbekleding geschikt voor horizontale bevestiging. Door de bewerking van het hout watert het beter af waardoor er minder snel vocht tussen de planken kan komen. Het verschil tussen halfhouts rabat en rabat is dat bij normale rabatdelen de onderkant van de plank is voorzien van een groef. Bij halfhouts rabat is dat een uitsparing in het hout. Op onderstaande foto’s is het verschil duidelijk te zien. 

Ons assortiment halfhouts rabat

Het profiel

Halfhouts rabat is ideaal voor horizontale montage, dit komt door dat het hout goed kan afwateren door de ronding in het profiel. Dit kenmerkt het profiel ook, en is dus voor horizontale montage. Het halfhouts rabat wordt bij Eppinga voornamelijk gemaakt met een dikte van 18mm, dit is de standaard dikte bij geprofileerd hout. 

Toepassing

Hallfhouts rabat wordt voornamelijk horizontaal gemonteerd wegens het afwateren. Het halfhouts rabat kan als gevelbekleding en wandbekleding worden toegepast voor de voor de volgende toepassingen.

  • Gevelbekleding
  • Wandbekleding
  • Tuinhuisje
  • Schutting
  • Hekwerk
  • Poort

Halfhouts Rabat

Halfhouts Rabat bij Eppinga

Bij Eppinga bieden wij Halfhouts Rabat voornamelijk aan in de dikte van 21mm en een breedte van 130mm en 180mm. Het profiel kan worden gekozen voor elke houtsoort, dit komt doordat Eppinga bezit over een eigen machinale. Dit houdt in dat het hout ruw op voorraad ligt bij Eppinga, en dit door de schaverij en zagerij volledig in gewenste afmetingen en profiel kan worden gemaakt voor u. 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag