Gevelbekleding Profielen

Bij Eppinga bieden wij een ruim assortiment aan in verschillende houtprofielen. Dit komt doordat wij beschikken over een eigen machinale, met andere woorden een eigen schaverij & zagerij. Dankzij deze machinale kunnen wij bijna aan elke profilering schaven. Mocht u dus op zoek zijn naar maatwerk, dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Naast het profiel kan ook de keuze worden gemaakt in de afwerking. Hierbij kunt u denken aan glad geschaafd of fijnbezaagd. Meer informatie vindt u hier

Diverse houtsoorten hebben wij ruw op voorraad. Nadat de bestelling door u is geplaatst, verwerken wij deze op onze productieplanning. De levertijd wordt bij het product weergegeven en kan per seizoen verschillen.  

Vraag een offerte aan

Alle profielen bij Eppinga

Hieronder vindt u een overzicht van alle populaire profielen die wij bij Eppinga aanbieden. Daarnaast kunnen wij ook maatwerk realiseren. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Gesloten verticaal

De volgende 6 profielen worden doorgaans gesloten en verticaal gemonteerd. Deze profielen hebben de goede overlap waardoor het water er niet op blijft liggen maar naar beneden stroomt.

Channelsiding

Waar Rabatdelen ronde hoeken hebben wordt bij deze bewerking een rechte uitsparing uit het hout gemaakt. Door de rechte lijnen in het hout krijgt het een heel karakteristieke uitstraling aan de gevel. We kunnen het hout in alle gewenste lengtes en breedtes voor u op maat maken. Channelsiding wordt vaak verticaal toegepast. Het kan ook horizontaal toegepast worden, doordat het profiel een afschuining bevat.  

Puntschroot

Puntschroten is hout wat bewerkt is waarbij aan 1 zijde een groef wordt gemaakt en aan de andere zijde een punt. Hierdoor sluit het hout goed op elkaar aan (zie foto). Andere benamingen zijn: puntgroef, vellingschroot,vellingdeel, GG-velling of dakhout.

Kraalschroot

Een kraalschroot is een schroot die aan één zijde een instulping heeft waardoor een halfrond profiel ontstaat (de kraal). Kraalschroten hebben vaak een verbinding van messing en groef net als vele andere profielen.

Gesloten Barcodeprofiel

In het gesloten barcodeprofiel, blijven er geen open tussenruimtes over wat in het open barcodeprofiel wel het geval is. Het profiel bestaat uit verschillende breedtes, waardoor het een variërende look krijgt. Dit is alleen bij Eppinga verkrijgbaar! 

Gesloten horizontaal

De volgende 6 profielen worden doorgaans gesloten en horizontaal gemonteerd. Deze profielen hebben de goede overlap waardoor het water er niet op blijft liggen maar naar beneden stroomt.

Rabat

Rabat is een houten plank met messing en groef. Aan de ene kant steekt er een stuk uit (messing) en aan de andere kant zit er een gleuf (groef). De messing en groef passen goed in elkaar waardoor het rabat vloeiend overloopt. Rabatdelen worden ook wel gevelpanelen genoemd.

Halfhouts Rabat

Door de bewerking van het hout watert het beter af waardoor er minder snel vocht tussen de planken kan komen. Het verschil tussen halfhouts rabat en rabat is dat bij normale rabatdelen de onderkant van de plank is voorzien van een groef. Bij halfhouts rabat is dat een uitsparing in het hout. Dit maakt het bevestigen een stuk makkelijker! 

Zweeds Rabat

Zweeds Rabat wordt ook wel bevelsiding genoemd. Het hout heeft vaak een ruwe zichtzijde en een sponning aan de onderzijde. Dankzij deze sponning ontstaat er een overlap wanneer de planken worden gepotdekseld. Dit komt de afwatering van uw gevel ten goede.

Blokhut Profiel

De planken met een blokhutprofiel zijn een stuk dikker dan de andere profielen. Hierdoor is het steviger en zwaarder. Je hoeft dan minder staande palen te gebruiken voor de stevigheid en je kan ook tegen de binnenwand meteen iets monteren.

Open gevelbekleding

Open gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal toegepast worden. Bij verticale toepassing worden de planken met een ruimte ertussen aan de wand geplaatst. Bij horizontale plaatsing wordt het hout vaak in een licht aflopend profiel geschaafd, zodat het goed afwatert.

Rhombus Profiel

Rhombus profiel is een soort open houten gevelbekleding die voornamelijk horizontaal wordt toegepast. De vorm is een trapezium. De latten worden zo geplaatst dat het water wat er tegenaan komt er afloopt. Tussen de latten blijft een open ruimte van ongeveer 1 cm waardoor het achterliggend materiaal wel goed kan ventileren. Dit Rhombusprofiel bevat geen Radius. U kunt er voor kiezen om een radius aan het profiel toe te voegen.

Rhombus Eppinga

Barcode Profiel

Het barcodeprofiel bestaat uit varierende breedtes. De breedtes die wij hanteren zijn 45, 70, 90 en 140mm. Door varierende breedtes krijgt de gevel een erg gaaf effect. Hier raakt u niet op uitgekeken. U kunt aangeven hoeveel m2 u nodig heeft. In de opmerkingen kunt u de gewenste lengtes achterlaten.