Douglas Tuinhout

Lariks Douglas Rabatdelen

Douglas tuinhout

Douglas hout is zonder twijfel de tuinhit van de laatste jaren. De rood/ roze vlammen in het hout zorgen voor een unieke uitstraling. Duidelijk onderscheidend van vuren/ grenen of geïmpregneerd hout wat tot voor kort populair was in de tuin. Door dat wij zelf ons Douglas hout importeren kunnen wij tegen een scherp tarief leveren.

Online direct Douglas hout bestellen: Dat kan bij Eppinga. Binnenkort iets in de tuin met Douglas of Lariks bouwen? Of bent u op zoek naar gevelbekleding van Douglas hout?  Dan bent u bij Eppinga hout & bouwmaterialen in Drachten aan het juiste adres. Eppinga beschikt over de grootste voorraad Douglas in Nederland en levert aan huis in heel Nederland, België en ook in Duitsland.

Douglas Tuinhout

Er zijn wat verschillende namen in de omloop voor deze houtsoort: Lariks Douglas, Douglas Lariks, Lariks hout, Larix of Douglas Hout. Zelfs de naam Lariks Douglas Hout komt voor maar hiermee wordt Douglas Hout bedoeld. Vaak wordt door de consument hetzelfde bedoeld maar niet hetzelfde aangeboden door de verschillende handelaren. Er zijn dus wel degelijk verschillen! Hierbij de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.:

_DSC1214
Lariks (Siberisch)
Lariks Douglas Rabat 18x180mm
Douglas Hout

Lariks hout is lichter van kleur!

Zoals te zien op de afbeeldingen hiernaast is het Lariks Hout lichter van kleur dan Douglas. Onbehandeld is Lariks heel licht. Douglas neigt bijna tegen het zalmroze aan en heeft hierdoor een zeer bijzondere uitstraling.

Herkomst:

Lariks komt in verschillende landen voor maar de soorten die toegepast worden als tuinhout komen voornamelijk uit Siberie. Het hout wat daar vandaan komt is namelijk harder door de kou en de bomen zijn hierdoor ook langer en rechter dus bevatten minder noesten dan de Europese Lariksbomen. Douglas Hout daarentegen komt voornamelijk uit Frankrijk en Duitsland.

Duurzaamheid:

Beide houtsoorten hebben een duurzaamheidsklasse van 3. Wat betekent dat het matig duurzaam is vergelijkbaar met geïmpregneerd Grenen of vurenhout.

Noesten:

Lariks Hout bevat geen of nauwelijks noesten en is daardoor zeer geschikt voor vloeren of afwerking. Douglas heeft wel noesten en wordt daardoor meer toegepast voor dikkere verwerkingen zoals balken en andere toepassingen in de tuin.

Behandeltip: 

Na aanleg van uw gebouw of schutting in de tuin is het belangrijk om zich te realiseren dat het hout zeer snel vergrijst. Als u het hout niet tijdig behandelt dat is het binnen enkele weken (!) nagenoeg grijs geworden en er nog maar weinig zichtbaar van de kenmerkende kleur en tekeningen in het hout. Wij adviseren voor een transparante laag op het hout om Nano Coating te gebruiken.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.