Wandisolatie

Warmteverlies door slecht geïsoleerde binnenwanden zal bij de meeste huizen lager liggen dan warmteverlies door slechte vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie. Een goede wandisolatie zult u minder snel op uw energierekening terug zien dan bij isolatie van vloer, spouw of dak. Bij de keuze voor het aanbrengen van een goede wandisolatie spelen daarom niet-financiële afwegingen een relatief grote rol. Een goede geluidsisolatie of het verbeteren van de brandveiligheid zijn daarvan twee veel voorkomende voorbeelden.

Welk materiaal gebruiken?

Vanwege de goede akoestische isolatiewaarden en de brandweerbaarheid van minerale wol wordt bij wandisolatie veelal gebruik gemaakt van isolatieplaten van steenwol. Wanneer u de thermische isolatie van de wanden belangrijker vindt, dan kunt u ook kiezen voor PIR isolatie. Ook is het mogelijk de wanden te isoleren met isolatiefolies.

https://youtu.be/WzEC6eZoNC8

Advies en tips

Wilt u zelf uw binnenwanden isoleren met steenwol? Dat kan eenvoudig met behulp van de volgende instructievideo voor het isoleren van houten wanden met steenwol isolatieplaten van Rockwool.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag

Geef een reactie