Vloerisolatie en Kruipruimte isolatie

Bent u op zoek naar isolatiemateriaal om uw huidige vloerisolatie te verbeteren? Of heeft u voor nieuwbouw isolatieplaten of -rollen nodig om uw vloer en/of kruipruimte onder uw huis te isoleren. Met het isolatiemateriaal van Eppinga verbetert u eenvoudig uw vloerisolatie en kruipruimte isolatie in uw huis. Lees hieronder hoe en waarmee u eenvoudig uw vloer en kruipruimte kunt isoleren.

Een slecht of niet geïsoleerde vloer en/of kruipruimte zorgt voor een toevoer van kou en vocht vanuit de grond. Het vocht zal met name de onderkant van de (constructie van de) vloer aantasten en de kou zorgt voor een koudere vloer. Dit zal een negatief effect op uw woongenot en uw energierekening. Er zijn een aantal manieren om dit bij bestaande bouw te verbeteren (en te voorkomen bij nieuwbouw). Belangrijk hierbij is of uw constructievloer van hout of beton is.

Vloer isoleren bij een houten constructievloer

Is uw vloer geplaatst op een houten constructie? Dergelijke vloeren zijn vrijwel altijd gemonteerd op een grote houten balklaag en zijn daardoor gemakkelijk na te isoleren. Plaats tussen de balken isolatieplaten of -rollen van steenwol of glaswol. Wanneer u onder uw vloer een kruipruimte heeft, kunt u ook op de onderkant van de houten balklaag isolatiefolie bevestigen.

Kruipruimte isolatie

Een goede kruipruimte isolatie voorkomt met name dat vocht gemakkelijk vanuit de grond uw woning binnentrekt. De constructie van uw huis zal daardoor langer mee gaan. U kunt de kruipruimte eenvoudig isoleren door de bodem te bedekken met schelpen. Schelpen nemen namelijk vocht op. Let wel op dat u voldoende ruimte over houdt om een goede ventilering onder uw vloer te behouden.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag