Massief houten tafelbladen

Wij kunnen massief houten tafelbladen op maat voor u leveren. Direct uit voorraad. Messcherpe tarieven door eigen import. Eiken, Padouk, Vuren, Douglas, Mahonie, Suar en nog veel meer! De houten tafelbladen zijn leverbaar van 2 tot wel 11 meter. We leveren uitsluitend bladen uit één stuk hout. Dus niet samengevoegde bladen of gelijmde stukken hout. De massieve bladen geven uw interieur een echte “eyecatcher”. Door de unieke vorm en de natuurlijke uitstraling weet u zeker dat u een bijzonder meubelstuk in huis haalt.

“Wij verkopen uitsluitend boomstambladen van massief hout dus geen verlijmde delen”

Tafelbladen op maat

We bieden de bladen op maat aan. Dit betekent dat op basis van de door u gewenste afmetingen, houtsoort, onderstel en afwerking een selectie gemaakt wordt van de bladen. U kan ervoor kiezen om zelf het blad af te werken. Dan kunt u een eigen onderstel verzorgen en het blad ook zelf schuren en polijsten. We kunnen het blad ook geschaafd leveren of een complete tafel met de onderstellen van één van onze partners. Uiteraard kunnen we ook het transport en de plaatsing van de tafels verzorgen.

Verschillende houtsoorten

We hebben vaak wisselende stammen en elk blad is hierdoor uniek. Meest voorkomende houtsoorten:

  • Padouk
  • Eiken
  • Douglas hout
  • Mahonie
  • Vuren
  • Suar
  • Sapupira
  • Piquia
  • En nog veel meer… Kom langs om te kijken of vraag meer informatie aan!

Verantwoord hout

Eppinga is FSC® gecertificeerd en bij elke stam krijgt u een certificaat waar de herkomst van het hout op beschreven staat tips voor de behandeling.

Afmetingen

Per blad verschillen de afmetingen natuurlijk. De breedte van de bladen varieert van 70cm tot 130cm en zo kunnen de bladen voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Uiteraard als tafel maar de bladen kunnen ook gebruikt worden voor een barmeubel of als bovenkant van een salontafel of een commode bijvoorbeeld.

Mahonie vergadertafel
Mahonie
Padouk
Padouk
Mahonie boomstamtafel
Mahonie
Piquia
Suar
Eiken
Eiken Spoorbielzen
Vuren
Vuren

Huidige stammen

Padouk:

Kenmerken: bijzonder door de combinatie van wit spinthout (langs de randen) en een oranje/rood kernhout. Zeer harde houtsoort die niet of nauwelijks werkt. Geen noesten en erg compacte structuur. Zeer zwaar; ter indicatie een tafel van 2 meter weegt ruim 150 kilo.

Lengte: 525 cm
Breedtes: 70-130 cm
Dikte: 8 cm

Mahonie:

Kenmerken: het is een fraaie, vaste, zachte, taaie, matig sterke houtsoort. Het kernhout is zalmkleurig, roze, rood tot roodbruin, nakleurend tot dieprood of bruin met een goudkleurige gloed. Bewerkt droog Mahonie heeft een lichtroze kleur, onder invloed van licht verkleurt dit snel naar fraai roodbruin. Het spinthout is wit tot geel.

Lengte: tot 600 cm
Breedtes: 70-130 cm
Dikte: 8 cm

Suar:

Kenmerken: bruin/geel met licht spinthout langs de randen. Het houtsoort is zeer sterk en zwaar van gewicht. Valt goed te behandelen met olie voor het verlengen van de duurzaamheid. Oppassen met schoonmaakmiddelen. Niet elk middel is hiervoor geschikt, want het kan in het hout intrekken.

Lengte: 250-350 cm
Breedtes: 70-90 cm
Dikte: 5 en 10 cm

Piquia:
Kenmerken: De kleur varieert van lichtgeel tot licht grijsbruin. Het hout heeft een zeer hoge duurzaamheidsklasse. Het houtsoort is zeer stug en is daardoor lastig te lijmen en af te werken. Voorboren is noodzakelijk en bewerken is mogelijk met zeer scherp gereedschap.

Lengte: 360-660 cm
Breedtes: 70-120 cm
Dikte: 7.6 cm

 

Eik (Europees):

Kenmerken: geel tot donkerbruin van kleur. Over het algemeen gemakkelijk te bewerken met zowel de hand als machinaal. Het is aan te raden om voor te boren en roestvast bevestigingsmateriaal te gebruiken. Daarnaast valt eikenhout goed te lijmen.

Lengte: 525 cm
Breedtes: 70-130 cm
Dikte: 5,5 cm

Vuren:
Kenmerken: wit tot geelbruin van kleur. Het is een zeer lichte houtsoort. Het hout valt goed te verven, oliën of beitsen. Afwerkmiddelen op polyesterbasis dienen vermeden te worden.

Lengte: 1100 cm
Breedtes: 70-90 cm
Dikte: 8 cm

 

Sapupira:
Kenmerken: Geel-oranjebruin tot donkerbruin. Als het langdurig aan zonlicht blootgesteld wordt zal het hout verkleuren naar lichtbruin. Het hout heeft een hoge duurzaamheid en is machinaal zeer goed te bewerken. Het is goed te lijmen en voorboren is aangeraden.

Lengte: 365-620 cm
Breedtes: 80-120 cm
Dikte: 7.6 cm

 

Afwerking massief houten tafelbladen

U heeft voor de afwerking van de massief houten bladen verschillende opties. Hieronder een uitleg van de mogelijkheden en de voordelen en kenmerkende eigenschappen van de betreffende behandeling.

Olie:
Er zijn zeer veel verschillende oliën op de markt voor de behandeling van uw tafel.
Voordelen:
+ Ook mat verkrijgbaar zodat het blad niet gaat glimmen
+ Goed plaatselijk bij te werken
+ Snel: behoeft niet meerdere behandelingen. 1 a 2 lagen is vaak voldoende
Nadelen:
– Na behandeling met olie is dit niet meer ongedaan te maken. De olie trekt in het hout en u kunt dus niet door het hout te schuren dit weer weghalen.
– Lange droogtijd: 24 uur bij 20 graden.

 

Lak:
Voordelen:
+ Zeer goed te reinigen. Het hout heeft een soort plastic laag eromheen.
+ Veel keus; diverse kleuren en kwaliteiten
+ Droogt snel; binnen 2 uur bij 20 graden.
Nadelen:
– Het glimt; voor sommige mensen is dit niet wenselijk.
– Beschadigt. Door contact met harde voorwerpen kunnen er butsen in de lak komen.
– Veel werk. Afhankelijk van de houtsoort moet je vrij veel lagen aan brengen en dit is dus veel werk.

Voor het behandelen of onderhouden van uw tafel is naast olie en lak ook andere middelen van toepassing. Was en zeep is bruikbaar.

Werkwijze

Wij importeren uit diverse landen complete gezaagde stammen en maken hier op aanvraag er een fantastisch eindproduct van. Deze stammen zijn 100% FSC en dusdanig gedroogd dat het geschikt is voor een tafelblad.

Elk blad is uniek en dat begrijpen wij erg goed. Bent u geïnteresseerd in één van onze tafelbladen? Dan komen wij graag met u in contact en assisteren wij u met het maken van de beste keuze. Uiteraard bent u welkom bij ons op locatie om ons aanbod te bekijken. U kunt een afspraak plannen door hier te klikken. Beschikt u niet over de mogelijkheid om langs te komen? Dan adviseren wij u graag vanaf afstand. Hoe? 

1. Vraag een offerte aan en laat ons het volgende weten;
– Gewenste houtsoort;
– Gewenste bewerking (Geen bewerking/ Geschuurd/ Geschuurd en gelakt);
– Onderstel (Geen onderstel / X-poot / U-poot / Anders)

2. Wij sturen u een offerte op maat, ondersteund met foto’s van relevante bladen. 

3. U maakt een keuze, wij gaan aan de slag!

Onderstellen

Hieronder vindt u een selectie aan stalen onderstellen die wij in combinatie met elk tafelblad kunnen leveren. De koker van de poten hebben een afmeting van 10x10cm. De hoogte is 72cm en de breedte is 85cm. Onderstaande onderstellen zijn eventueel ook in andere kleuren en maatvoering verkrijgbaar. Eppinga kan ook houten onderstellen leveren van hetzelfde soort hout als het gekozen tafelblad. Deze onderstellen kunnen een vorm naar keuze hebben. Geeft dit aan in de toelichting in de offerte.