Boomstam eettafel

Een boomstam eettafel is een opvallend meubelstuk. Iets wat de klasse in ieder huishouden omhoog haalt en waar vrienden, kennissen en familie jaloers op worden. Bij Eppinga bieden wij een groot assortiment aan, want u kunt zelf een boomstam eettafel samenstellen. Verder bieden wij deze eettafels aan tegen scherpe tarieven, omdat wij zelf het hout importeren. Dus lees hieronder snel verder welke mogelijkheden er zijn voor uw nieuwe boomstam eettafel en wat Eppinga voor u kan betekenen.

Impressies 

Eppinga heeft al vele prachtige tafels mogen leveren bij onze klanten. Hierbij kunt u denken aan behandelde bladen en onbehandelde bladen. Daarnaast leveren wij ook bladen die behandeld zijn met Epoxy. Hierdoor haalt u echt een blikvanger in huis. 

Mahonie vergadertafel
Mahonie
Padouk
Padouk
Mahonie boomstamtafel
Mahonie
Piquia
Suar
Eiken
Eiken Spoorbielzen
Vuren
Vuren

Ruim assortiment op maat

Bij Eppinga bieden wij een groot assortiment aan boomstam eettafels. Dit komt omdat wij veel verschillende houtsoorten hebben die op maat gemaakt kunnen worden in onze zagerij. Dit zijn allemaal massieve houten tafelbladen en geen samengevoegde bladen of gelijmde stukken hout.  Daarnaast kunt u zelf het tafelblad combineren met een onderstel naar keuze. Dit kan uw eigen onderstel zijn, maar u kunt ook kiezen uit één van de onderstellen van onze partners. Verder kunnen wij ook de afwerking van de gewenste eettafel voor u doen.

Tafelbladen

Wij hebben veel houtsoorten voorradig voor het maken van een massief houten tafelblad. Alle massieve tafelbladen van Eppinga zijn gemaakt uit één stuk. Dus geen gelijmde stukken aan elkaar. In de onderstaande tabel staan de meeste voorkomende houtsoorten met de bijbehorende specificaties en kosten. Extra informatie over de houtsoorten vindt u in de pagina Massief houten tafelbladen. Indien het door u gewenste hout niet voorkomt, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. 

Afwerking massief houten tafelbladen

U heeft voor de afwerking van de massief houten bladen verschillende opties. Hieronder een uitleg van de mogelijkheden en de voordelen en kenmerkende eigenschappen van de betreffende behandeling.

Olie:
Er zijn zeer veel verschillende oliën op de markt voor de behandeling van uw tafel.
Voordelen:
+ Ook mat verkrijgbaar zodat het blad niet gaat glimmen
+ Goed plaatselijk bij te werken
+ Snel: behoeft niet meerdere behandelingen. 1 a 2 lagen is vaak voldoende
Nadelen:
– Na behandeling met olie is dit niet meer ongedaan te maken. De olie trekt in het hout en u kunt dus niet door het hout te schuren dit weer weghalen.
– Lange droogtijd: 24 uur bij 20 graden.

 

Lak:
Voordelen:
+ Zeer goed te reinigen. Het hout heeft een soort plastic laag eromheen.
+ Veel keus; diverse kleuren en kwaliteiten
+ Droogt snel; binnen 2 uur bij 20 graden.
Nadelen:
– Het glimt; voor sommige mensen is dit niet wenselijk.
– Beschadigt. Door contact met harde voorwerpen kunnen er butsen in de lak komen.
– Veel werk. Afhankelijk van de houtsoort moet je vrij veel lagen aan brengen en dit is dus veel werk.

Voor het behandelen of onderhouden van uw tafel is naast olie en lak ook andere middelen van toepassing. Was en zeep is bruikbaar.

Werkwijze

Wij importeren uit diverse landen complete gezaagde stammen en maken hier op aanvraag er een fantastisch eindproduct van. Deze stammen zijn 100% FSC en dusdanig gedroogd dat het geschikt is voor een tafelblad.

Elk blad is uniek en dat begrijpen wij erg goed. Bent u geïnteresseerd in één van onze tafelbladen? Dan komen wij graag met u in contact en assisteren wij u met het maken van de beste keuze. Uiteraard bent u welkom bij ons op locatie om ons aanbod te bekijken. U kunt een afspraak plannen door hier te klikken. Beschikt u niet over de mogelijkheid om langs te komen? Dan adviseren wij u graag vanaf afstand. Hoe? 

1. Vraag een offerte aan en laat ons het volgende weten;
– Gewenste houtsoort;
– Gewenste bewerking (Geen bewerking/ Geschuurd/ Geschuurd en gelakt);
– Onderstel (Geen onderstel / X-poot / U-poot / Anders)

2. Wij sturen u een offerte op maat, ondersteund met foto’s van relevante bladen. 

3. U maakt een keuze, wij gaan aan de slag!

Onderstellen

Hieronder vindt u een selectie aan stalen onderstellen die wij in combinatie met elk tafelblad kunnen leveren. De koker van de poten hebben een afmeting van 10x10cm. De hoogte is 72cm en de breedte is 85cm. Onderstaande onderstellen zijn eventueel ook in andere kleuren en maatvoering verkrijgbaar. Eppinga kan ook houten onderstellen leveren van hetzelfde soort hout als het gekozen tafelblad. Deze onderstellen kunnen een vorm naar keuze hebben. Geeft dit aan in de toelichting in de offerte.