Boomstam bureauboomstam bureau

Een boomstam bureau of schrijftafel uit een boomstam geeft een ruimte een ec
De vorm van een bureau is meestal eenvoudig met een vlak bureaublad. Verder steunt het vaak op vier poten en bevat het één of twee ladekastjes. Het wordt voornamelijk gebruikt voor een computer, papierwerk, een telefoon etc. Aan een bureau staat vaak een bureaustoel op kleine wieltjes.

Bij Eppinga verzorgen we massieve bladen naar uw wens voor het maken van een bureau. Eén van de medewerkers voorziet u van advies bij uw aankoop: we komen met tal van houtsoorten wat het meest geschikt is voor u , zagen uw hout naar uw gewenste maat,  vertellen u wat u kwijt bent aan kosten en geven u tips bij het behandelen van het hout. Eppinga levert voornamelijke losse massieve tafelbladen, maar ook met onderstellen. Een klant-en-klare tafel is bij ons ook mogelijk. Kom snel langs en stel uw boomstam bureau samen!

 

Wat moet u doen voor u een boomstam bureau in huis neemt?

Voordat u een boomstam bureau aanschaft, moet u eerst een aantal dingen op een rijtje hebben:

  1. Welke houtsoort wil ik hebben?
  2. Wat moet de afmeting zijn van de boomstam bureau?
  3. Hoeveel denk ik kwijt te zijn?
  4. Wat moet ik doen qua onderhoud aan het bureau?

Let op: Zorg dat u volledig gedroogd hout gebruikt. Hout wat (nog niet helemaal) droog is gaat snel krom trekken of buigen. Zeker bij plaatsing in een warme/vochtige ruimte.

 


Welke houtsoort wil ik hebben?

boomstam bureau

Padouk

Het kiezen van de juiste houtsoort is al een hele klus. Zo bevat elke boom kenmerken, zoals hoe duurzaam is het, welke kleur(en) heeft het, wat is de dikte etc. De eigenschappen van een boom maakt elk houtsoort uniek. Bij het maken van een boomstam bureau is het van belang dat het hout hard genoeg is en van nature dik. Ook is het belangrijk dat de tafelbladen recht en vlak blijven. Douglas en Vuren is niet geschikt als bladen, want deze houtsoorten trekken snel krom of er komen snel scheuren in. Deze dennensoorten is meer van toepassing buitenshuis. Vuren voor binnengebruik is alleen mogelijk in de vorm van eens steigerplank. Uiteindelijk zijn Vuren en Douglas niet geschikt, omdat ze van nature niet dik zijn en het hout bevat hars.

Mocht u een boomstam bureau voor binnen willen gebruiken, dan kunt u kiezen uit de volgende houtsoorten: Eiken, Padouk en Kastanje. Andere tropische hardhout soorten zoals Azobe en Angelim vallen hier buiten. Voor als meubilair gaan de laatst genoemde houtsoorten snel scheuren of krom trekken. Ander nadeel is dat het na verwerking van het hout gaat geuren en het is zeer zwaar van gewicht.

 

Wat moet de afmeting zijn van de boomstam bureau?

Eppinga heeft een aantal vaste maten voor diktes en lengtes voor boomstambladen. We hanteren voor de diktes 8 cm. De lengtes van de bladen zijn te verkrijgen tot wel 11 meter. De afmetingen die we hebben is zeer uniek in Nederland. U betaalt hierdoor nooit teveel en ook niet te weinig, want u betaalt per cm!

 

Hoeveel denk ik kwijt te zijn?

De grote voordeel van Eppinga is dat we het houtsoort rechtstreeks vanuit het buitenland importeren. Ons hout komt van over de hele wereld! We garanderen u goede kwaliteit tegen messcherpe prijzen voor uw blad en de garantie van 100% FSC verantwoord hout. Elk tafelblad is uniek vanwege de kenmerken. Doordat de eigenschappen zo verschillen, kan er geen vaste prijs worden opgesteld per houtsoort. De prijs is op basis van een aantal punten: lengte van het blad, breedte, dikte en kwaliteit; zitten er veel scheuren in, bevat het noesten etc.

Op het moment hebben we de volgende houtsoorten op voorraad:

  • Vuren: bladen met lengtes tot wel 11 meter.
  • Eiken: elke maat is mogelijk met breedtes tot 100 cm.
  • Padouk: breedtes tot 110 cm met lengtes tot 550 cm.
  • Mahonie: bladen tot 500 cm en maximaal 95 cm breed.
  • Suar: kant en klare tafels met onderstel.

 

Andere houtsoorten zijn mogelijk op aanvraag.

 

boomstam bureau

Suar

Wat moet ik doen qua onderhoud aan het bureau?

Er zijn verschillenden manieren hoe u een bureau kan behandelen. Is het voor binnen in huis of voor buiten? We geven u een aantal tips wat u kunt doen:

Binnenshuis: de bladen kun je aflakken of behandelen met een speciale interieur olie. Waar je voor kiest is met name afhankelijk van of je het blad een glimmend uiterlijk wilt geven of dat je een natuurlijke uitstraling wil geven aan het huis.

of

Buitenshuis: ook hier kun je kiezen voor een lak, advies is wel dat je dan kiest voor een bootlak of een andere krachtige lak. Deze behandeling zal je vaak moeten herhalen; 1 keer per jaar is aan te raden.

 


Bekijk hier ons assortiment:

 

Massief Houten Tafelbladen