Beuken boomstamtafel 

Sinds kort zijn er ook beuken boomstamtafels verkrijgbaar bij ons. Deze tafels zijn gemaakt van Nederlands (inlands beuken). Beuken hout is verkrijgbaar in vrijwel heel Europa. Het in Oost-Europa gegroeide hout is vaak zachter en milder dan het uit West- en Noord-Europa afkomstige hout. Beuken heeft een regelmatige en dichte structuur. Het kernhout is witachtig tot lichtbruin, nadonkerend tot licht-geelbruin. In beuken komt vaak onregelmatig gevormd rood kernhout voor. Deze verkleuring heeft geen invloed op de sterkte en geeft een diverse en prachtige uitstraling aan het hout. De beuk (boom) is circa 30 meter hoog (max 45 meter). De takvrije stam is gemiddeld 9 meter lang, afhankelijk van de groeiomstandigheden.

 

Eigenschappen

  • Kleur: Wit tot geelbruin
  • Duurzaamheid: het hout heeft de duurzaamheidsklasse 5.
  • Gewicht: het hout heeft een gemiddeld gewicht (volumieke massa: 670 kg/m3).
  • Bewerken: over het algemeen is het hout gemakkelijk met zowel de hand als machinaal te bewerken. Bij gebruik van niet te scherp gereedschap bestaat kans op brandvlekken op het bewerkte oppervlak.
  • Nagels en schroeven: voorboren en roestvast bevestigingsmateriaal wordt aangeraden.
  • Lijmen: eikenhout valt goed te lijmen.
  • Afwerken: het hout kan worden gebeitst, gerookt, gelakt, etc.

   

Toepassing als boomstamtafel

Beuken wordt bij ons sinds kort ook toegepast als boomstamtafel. Deze bladen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De beuken tafelbladen zijn ook te combineren met diverse onderstellen. Beuken is een houtsoort dat ook goed te behandelen is. U kunt uw eigen boomstamtafel samenstellen door de diverse onderstellen + behandelingen die verkrijgbaar zijn bij ons. Deze bladen kunnen we op bestelling leveren. Op dit moment zijn we druk bezig om het hout terug te drogen zodat ze geschikt zijn om als tafelbladen gebruikt te worden. Klik hier voor meer informatie over onze boomstamtafels. Mocht u een vrijblijvende offerte wensen, klik dan hier. Onze boomstamtafels brochure is te vinden op onze downloads pagina.

Diverse massieve bladen (onbehandeld)     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beuken boom die wordt gezaagd