Barnwood

Barnwood

Barnwood

Wilt u een ruimte of gevel direct een rustiek en natuurlijke uitstraling geven? Barnwood is de oplossing. Het hout is afkomstig van de oude schuren in Oostenrijk, Georgië, Canada, Amerika en Australië. Elk schuur heeft een verleden. Zo is dat terug te zien in de planken. Door de jaren  heen heeft het sporen achter gelaten in de vorm van een gezicht (rimpels). Dit is vooral te danken aan het blootstellen aan de buitenlucht. Zon, regen en wind heeft ervoor gezorgd dat het hout een natuurlijk uiterlijk heeft aangenomen en iets unieks uitstralen.

Toepassingen

Ideaal voor toepassingen binnenshuis. Te denken aan keukens, meubilair of wandbekleding, maar ook te gebruiken in de horeca. Naast binnengebruik is het ook te gebruiken voor de gevelbekleding van buitenmuren.

Het hout legt een lange weg af voordat het bij u wordt afgeleverd. De planken worden voor gebruik (demontage) eerst schoongemaakt en verder worden de spijkers er nog uitgehaald. Daarna volgt er sortering op diktes en kleur. Vervolgens worden ze gedroogd en voorzien van mes en groef. Tot slot volgt er een proces van borstelen en op lengtes sorteren. Het uiterlijk van de plank oftewel het unieke uitstraling wordt echter behouden.

Inmiddels hebben we een breed assortiment met verschillende kleuren en achtergronden.

 


Toepassingen Barnwood

Eppinga heeft diverse soorten hout van Barnwood. Beschikbaar in alle kleuren en maten. De één is voor binnenshuis en de ander voor buitenshuis. Dit bepaald mede de prijs per m². Hieronder per houtsoort een omschrijving.

Barnwood: naaldhout, mes & groef

Wandbetimmering

Wandbetimmering

Deze planken (hout) is afkomstig van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Daar dienden ze als gevelbekleding waar ze te maken hadden met alle weersomstandigheden. Hierdoor heeft het een unieke kleur aangenomen wat zorgt voor een robuuste uiterlijk.

Per kleur worden de planken gesorteerd. Daarna volgt opdroging van het hout tot wel circa 12%. Hierdoor is het alleen te gebruiken voor binnenshuis, zoals wandbetimmering. Vervolgens worden ze geschaafd op diktes van circa 20mm en voorzien van mes en groef. Tot slot worden de delen geborsteld voordat ze verpakt worden. De breedte varieert van 12 cm tot en met 25 cm met lengtes tussen 150 cm en 350 cm.

Vanaf €88 per m²

 


Naaldhout, verlijming

Panel

Panel

 

Deze panelen (hout) is van oorsprong van oude boerderijen en stallen in de Oostenrijkse Alpen. Daar dienden ze als gevelbekleding waar ze te maken hadden met alle weersomstandigheden. Hierdoor heeft het een unieke kleur aangenomen wat zorgt voor een natuurlijke uiterlijk. Verder gaat het hier om een vlakke plaat.

Onder de toplaag zitten kruislings verlijmd twee lagen naaldhout. Eigenlijk een soort 3-laags multiplex. Er wordt hier gestreefd naar de gewenste stabiliteit door middel van kruislings verlijming. Op kleur worden de panelen gesorteerd, geborsteld en uiteindelijk gedroogd tot circa 12%. Ideaal voor toepassingen binnenshuis. Het is aan te raden het niet te gaan gebruiken voor buitenshuis.

Vanaf €139 per m²

 


Eiken, bekantrecht

Gevelbekleding

Gevelbekleding

Barnwood komt overal vandaan. Dit keer zijn we neergestreken in de oude schuren en stallen ten Noordoosten van Pittsburgh in de Verenigde Staten. Daar dienden ze als gevelbekleding waar ze te maken hadden met alle weersomstandigheden. Hierdoor heeft het een unieke kleur aangenomen wat zorgt voor een robuust uiterlijk.

De eiken hout is bekantrecht, zodat ze gemakkelijk en direct toepasbaar zijn. Voornamelijk voor buiten gebruik zoals gevelbekleding van buitenmuren. Daarnaast ook van toepassing voor wandbekleding voor binnenmuren.

Vanaf €119 per m²

 


Naaldhout, geborsteld

Wandbekleding

Wandbekleding

Bovenin Toronto gelegen in de heuvels is het zeer gunstig om hout oud te laten worden. Daar staan de schuren die bloot stonden aan alle weersomstandigheden. Hierdoor heeft het een unieke kleur aangenomen wat zorgt voor een natuurlijke uiterlijk.

De schuren worden vaak nog gebruikt door de 1e en 2e generatie emigranten uit Europa. Vaak is het hout tot stand gekomen door Grenen of Hemlock. Tijdens het demonteren van de schuren worden de delen op ambachtelijke wijze geborsteld en na die tijd keurig verpakt. Het is voornamelijk voor toepassingen van wandbekledingen.

Vanaf €99 per m²

 


Barnwood wagondelen: eiken, gedroogd 12%

Tafelblad

Tafelblad

Deze eiken wagondelen komen uit goederen wagons van de Oostenrijkse spoorwegen en hebben zich onder extreme weersomstandigheden staande weten te houden. Hierdoor heeft het een unieke kleur aangenomen wat zorgt voor een robuuste uiterlijk.

De planken zijn gedroogd tot cira 12%, omdat ze vaak worden toegepast in een binnen situatie. Hierbij te denken aan een tafel, keukenblad of kast. Verder is het ook van toepassing op wandbekleding, kastplanken of winkelinrichting.

Vanaf €138 per m²

 


Prijzen Barnwood producten

Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen van de verschillende houtsoorten per vierkante meter.

Houtsoorten Interieur Exterieur Prijs indicatie m² (excl. BTW)
Barnwood: naaldhout, mes & groef Wandbetimmering €88
Naaldhout, verlijming Keukens, meubels, wandbekleding €168
Eiken, bekantrecht Wandbekleding Gevelbekleding €119
Naaldhout, geborsteld Wandbekleding €99
Wagondelen: eiken, gedroogd 12% Wandbekleding, tafel/meubels, kastplank, winkelinrichting €138
*Afname in m² verschilt per houtsoort

 

Direct Barnwood online kopen?