Ayous Gevelbekleding

Ayous is een houtsoort uit Tropisch West Afrika die geschikt is voor meerdere toepassingen. Op deze pagina wordt u voorzien van allerlei informatie wat betreft Ayous hout. Hierbij kunt u denken aan de eigenschappen, prijs, toepassingen en de behandeling van het hout.

 

Ayous Lat

Ayous Triple Rhombus

Ayous Channelsiding

Ayous Barcodeprofiel

Offerte aanvragen

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kenmerken

Ayous Gevelbekleding

Groeigebied(en): Tropisch West Afrika

Kleur: Zeer licht, geelachtig. In het hout kunnen zwarte mineraalstrepen voorkomen. Dit is afhankelijk van het groeigebied. Door het thermische modificatieproces krijgt het hout een licht- tot donkerbruine kleur.

Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 5, bij standaard Ayous hout. Na het thermische modificatieproces heeft het hout duurzaamheidsklasse 2.

Gewicht: ~400 kg/m3).

Bewerken: Het hout is goed te bewerken. Het hout splijt en splintert niet tijdens het bewerken.

Afwerken: Valt goed te behandelen.

100% FSC verantwoord hout

Dezelfde gevel1 jaar later!


Soorten Ayous

Ayous is erg geschikt voor thermische modificatie. Het hout verhoogt hierdoor haar duurzaamheid. Onbehandeld heeft het hout duurzaamheidsklasse 5. Na het thermische modificatieproces is dit duurzaamheidsklasse 2. Hier bij Eppinga bieden wij Ayous thermisch gemodificeerd aan.


Het Ayous minder snel laten vergrijzen? Dat kan!!

Naast het modificeren kan je Ayous ook heel goed impregneren. Het hout wordt dan onder druk geïmpregneerd zoals ook al heel lang met het bekende groene tuinhout gebeurt. Hierdoor wordt het vergrijzijngsproces vertraagd en het impregnaat zorgt ervoor dat de goudbruine kleur langer behouden blijft. Een voorbeeld van Gemodificeerd en geïmpregneerd Ayous is naaststaand afgebeeld.


Toepassingen

Ayous is een geschikte houtsoort voor interieurtoepassingen. Ayous laat zich goed en glad bewerken. Hierdoor is het geschikt voor diverse profileringen en aftimmeringen. Het wordt daarom ook veel toegepast als gevelbekleding. Het wordt ook gebruikt voor meubelen, fineer, orgels, piano’s en lijstwerken. Ayous is dus geschikt voor meerdere toepassingen.


Gevelbekleding

Bij Eppinga kunt u uit verschillende profielen kiezen volledig naar de wens van u. Dit kunnen wij realiseren door onze eigen schaverij en zagerij.

Enkele profielen waar u uit kunt kiezen zijn:

Ayous channelsiding & Ayous triple rhombus profiel.

Klik hier voor ons volledige assortiment Ayous gevelbekleding.


 

Vragen/advies nodig?

Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om  bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Ons contactformulier is te downloaden via onderstaande link:

https://eppinga.nl/wilt-gratis-advies-maak-vrijblijvend-afspraak/


Offerte aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door hier te klikken. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.