Alaska Yellow Cedar

Alaska Yellow Cedar

Alaska Yellow Cedar (Ruw)

Alaska Yellow Cedar

Foto door: Dave Powell, USDA Forest Service

Zeer duurzame houtsoort uit Noordwest Amerika. Zelfs in de scheepvaart is het een populaire houtsoort omdat het goed kan buigen zonder dat het scheurt. Zoals de naam al doet vermoeden lijkt het hout op het bekendere Red Cedar. Het hout is even duurzaam als Red Cedar en is ook noestvrij. Het verschilt echter wel duidelijk in kleur, bewerking en gewicht.   Alaska Yellow Cedar wordt ook wel Alaska Cedar, Nootka Cypress, Alaska Cypress of Yellow Cypress genoemd.  De boom wordt zeer lang (tot 40 meter) en heeft weinig vertakkingen zodat het hout zeer weinig tot geen noesten bevat.

Maatwerk Alaska Yellow Cedar

Eppinga beschikt over een eigen zagerij en kan dus al uw Yellow Cedar voor u op maat maken. Dus heeft u hout nodig voor gevelbekleding, boeidelen of andere toepassingen: de mogelijkheden zijn oneindig! Vraag direct een offerte aan!


Eigenschappen Yellow Cedar:

 • Alaska Yellow Cedar

  Geschaafd Yellow Cedar

  Kleur: Zeer licht geel, zanderig

 • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 2
 • Gewicht: Yellow Cedar (volumieke massa: 450 kg/m3).
 • Bewerken: met de hand en machinaal is Yellow Cedar goed te bewerken.
 • Spijkers en schroeven: deze zijn eenvoudig aan te brengen, maar het is wel aan te bevelen om gegroefde spijkers te gebruiken. Voor buitenbetimmeringen adviseren we met RVS of roestvaste spijkers en schroeven te werken.
 • Lijmen: Yellow Cedar hout valt goed te lijmen.
 • Afwerking: Yellow Cedar is goed te verven, maar dit is niet noodzakelijk, omdat het hout bij blootstelling aan daglicht op den duur een mooie grijze, zilverachtige kleur krijgt. Wilt u de authentieke kleur van Yellow Cedar behouden, dan dient u het hout te oliën.

Toepassingen

Alaska Yellow Cedar kan voor toepassingen binnen- en buitenshuis worden gebruikt. Het hout wordt toegepast binnenshuis voor vloeren en meubels, maar ook voor gevelbekleding, tuinmeubels en andere buitentoepassingen.

GA NAAR OVERZICHT HOUTSOORTEN

Bekijk ook eens:

SOUTHERN YELLOW PINE

RABATDELEN

Offerte aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte. Vermeld hierin duidelijk waarvoor u het wilt gebruiken en hoeveel m2 u nodig heeft.