Accoya 

Accoya wordt gemaakt van Radiata pine. Deze houtsoort wordt gebruikt voor het maken van betrouwbare en bijzonder duurzame eindproducten. Accoya hout is consistent duurzaam en maatvast. Op deze pagina wordt u voorzien van allerlei informatie wat betreft Accoya hout met betrekking tot de eigenschappen, toepassingen en de behandeling van Accoya.

 

Accoya gemodificeerd hout

Accoya hout wordt gemaakt van Radiata Pine . Dit hout wordt vervolgens behandeld en gemodificeerd. Met behulp van het acetylatieproces, een geavanceerde gepatenteerde technologie, gaat Accoya hout erg lang mee. Deze houtsoort gaat wel 50 jaar boven de grond en 25 jaar in grond of zoetwater mee. Door middel van een verbeterde dimensiestabiliteit wordt de levensduur verdubbeld van de coatings. De prestaties van deze houtsoort zijn erg betrouwbaar. Accoya hout is bijna voor elke toepassing geschikt.

Duurzaamheid

Accoya hout heeft duurzaamheidsklasse 1. Het hout is niet alleen aan het oppervlak gemodificeerd, maar juist door de gehele plank. Deze modificatiekwaliteit wordt na iedere productie gecontroleerd door middel van geavanceerde testmethoden in de laboratoria van Accsys Technologies. De verbeterde prestatie van Accoya hout is aangetoond in diverse testen voor bestendigheid tegen schimmels, termieten en insecten in verschillende regio’s. Hieruit valt af te leiden dat het hout erg betrouwbaar en duurzaam is.

 

Acelytatieproces

Dit proces is niet toxisch en voegt niets toe aan het hout wat niet al van nature aanwezig is in het hout. Hierbij wordt het hout door en door duurzaam gemaakt. Dat houdt in dat het hout niet alleen aan het oppervlak wordt gemodificeerd, maar juist door de gehele plank. Hierdoor is Accoya hét materiaal om gebruikt te worden voor buitentoepassingen.

Bewerkbaarheid

De unieke eigenschappen van Accoya hout worden niet aangetast bij machinale bewerkingen. Dit komt omdat het hout tot in de kern is gemodificeerd. Accoya hout is makkelijke te verwerken, vergelijkbaar met het verwerken van zachte houtsoorten. Hiervoor is geen speciaal gereedschap nodig en schuren voor afwerking is (bijna) nooit nodig. Het hout wordt droog afgeleverd (vochtgehalte van het hout gemiddeld <5%) hierdoor kan het hout direct na levering verwerkt worden voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Afwerking

Voor de afwerking kunnen alle gangbare verfsystemen worden gebruikt. Accoya is getest met een verschillende verfsystemen op oliebasis en waterbasis. De olie/verf wordt tot wel drie keer duurzamer nadat het is aangebracht op Accoya hout. Dankzij de lichte kleur van Accoya is het hout geschikt voor een breed scala aan coatingtinten. De levensduur van coatings zijn ook aanzienlijk langer dan wanneer het toegepast is op andere houtsoorten.

Toepassingen

Veel toepassingen zijn mogelijk door de eigenschappen van Accoya hout. De meest gebruikte toepassingen zijn:

  • Gevelbekleding & balustrades
  • Kozijnen, deuren & luiken
  • Terrassen & loopdekken
  • Tuinmeubilair & speeltoestellen

Prijs

De prijs voor Accoya staat op:

  • € 73,- exclusief BTW per m2
  • € 88,33- inclusief BTW per m2

*Bovenstaande prijzen hebben betrekking op planken met een kopmaat van 25x150mm.

Offerte aanvragen?

Deze houtsoort leveren wij op aanvraag. Klik hier om een offerte aan te vragen.